Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Brašnom i jajima pozdravljali prolaznike (FOTOGALERIJA)

17.05.2012. 22:00
Brašnom i jajima pozdravljali prolaznike (FOTOGALERIJA)


Mi se ovako ne opraštamo od srednje škole, kod nas se ide na večeru i to je to – iznenađeno je komentirao današnje maturalno ludilo jedan malezijski turist koji je u kasnim jutarnjim satima pokušavao izbjeći nalete brašna i kečapa što su sa svih strana dolijetali s Pozdrava suncu.
A maturanti se jutros nisu samo ograničili na zadarsku rivu. Zadarski most zasut je jajima kao da je njime prošao jedan nekoć omiljen hrvatski političar, a od tragova ratovanja nisu se uspjeli obraniti niti ostali dijelovi grada. Ako zanemarimo uvijek prometnu Kalelargu i Fošu, ostaci brašna nisu zaobišli niti Varoš, a ovogodišnji posjet maturanata pamtit će i stablo u blizini Pozdrava suncu čija je poveća grana uz asistenciju nekoliko ‘maturnih’ pripadnika iščupana u svega nekoliko minuta.
Ovogodišnje slavlje maturanata pokušao je lokalizirati organiziranim programom na školskom igralištu ispred zgrade gimnazije Vladimira Nazora njezin ravnatelj Rade Šimićević, no ne pretjerano uspješno. Ratoborna atmosfera nije se nešto primirila ni dolaskom nekoliko policajaca koji su trebali regulirati situaciju, ali ni ravnateljevim urgiranjem učenicima putem zvučnika.
-Iz godine u godinu pokušavamo ovaj zadnji dan nastave za maturante napraviti prihvatljivim i za školu i za građanstvo.  Uz podršku grada i županije ovu godinu smo probali organizirati neke igre. Ali ne znam kako će to sve skupa završiti, prokomentirao je Šimićević, dodajući kako mu je jako žao kao ravnatelju škole da njihovi učenici dolaze u školu s alkoholom, jajima, brašnom, kečapom i da to svi roditelji znaju:
-Mi smo spremni opraštati se od djece na jedan zabavan i kulturan način ali nikako na ovaj način koji je postao praksa u zadnjih nekoliko godina. Ovim putem apeliram na roditelje i na sve učenike da se ove stvari koje ne priliče učenicima maknu iz uporabe, zaključio je Šimičević. 
VIŠE U TISKANOM IZDANJU