Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ministrica Opačić poželjela uspjeh sindikalcima

17.05.2012. 22:00
Ministrica Opačić poželjela uspjeh sindikalcima


Vjerujemo da će naše ministarstvo voditi stručan kadar koji će imati volje, energije i snage da uredi sustav na zadovoljstvo ne samo naše, već i naših korisnika. Zahvaljujemo ministrici Opačić na dosadašnjoj uspješnoj, korektnoj i iskrenoj suradnji sa sindikatima, kazala je Ivezić
U srijedu navečer u Turističkom naselju Zaton svečano su intoniranjem “Lijepe naše” otvoreni 18. po redu sportski susreti zaposlenika u socijalnoj skrbi Republike Hrvatske, tijekom kojih će se oko 350 sudionika članova sindikata iz svih Centara za socijalnu skrb RH, u iduća četiri dana nadmetati u rukometu, odbojci, košarci, nogometu, boćanju, tenisu, stolnom tenisu, kuglanju, potezanju konopa, pikadu, streljaštvu, šahu i belotu.
Natjecanje i druženje
No, pored sportskih nadmetanja, to će biti i dobra prigoda za razmjenu iskustva, druženje i zabavu.
Svečanost otvorenja priređena je na ljetnoj terasi. Prvi koji se obratio gostima i sudionicima igara zaželjevši im uime svih djelatnika Zaton Holiday Resorta ugodan boravak i puno sportske sreće bio je Ivo Bobić, zamjenik direktorice TN Zaton Lucije Burele. Zahvaljujući na iskazanoj toploj dobrodošlici domaćina predsjednica Sindikata Ministarstva socijalne skrbi Jadranka Ivezić je uime organizacijskog odbora sportskih susreta kazala kako joj je posebna čast da može pozdraviti potpredsjednicu Vlade RH i ujedno ministricu socijalne politike i mladih Milanku Opačić te načelnicu sektora za socijalnu skrb Boženu Horvat Alebegović.
– Hvala vam svima koji ste se odazvali u ovim kriznim vremenima i došli na ovo natjecanje i druženje. Predugo smo čekali da imamo svoju ministricu jer socijala zaslužuje vlastiti resor. Predugo smo bili izloženi jednoj situaciji u kojoj smo zajedno sa zdravstvom prolazili križni put opterećen politikom i nebrigom za struku. Vjerujemo da će naše ministarstvo voditi stručni kadar koji će imati volje, energije i snage urediti sustav na zadovoljstvo ne samo naše, već i naših korisnika. Zahvaljujemo ministrici Opaćić na dosadašnjoj uspješnoj, korektnoj i iskrenoj suradnji sa sindikatima. Ministrice, želimo vam puno uspjeha u radu. Kolege, molim vas da podržimo velikim pljeskom najljepšu ministricu u Vladi RH, kazala je Ivezić.
Partnerstvo za promjene
Predsjednik sportske Udruge socijalne skrbi pater Ivan Radeljak je na kraju kratkog izlaganja također zahvalio ministrici na odazivu te joj je uime svih koji rade i djeluju unutar okvira sustava socijalne skrbi uručio, kako je istaknuo, najbolji i najljepši suvenir koji se izrađuje u Lijepoj Našoj, a to je paška čipka.
Zahvaljujući na upućenim dobrim željama i darovima ministrica Opačić je obećala kako će se truditi i učiniti sve s njezine strane da se sustav socijalne skrbi podigne na razinu koju zaslužuje.
– No, da bih u tome zaista i uspjela, vi ćete mi morati pomoći jer vi ste moji najvrjedniji i najbolji suradnici. Samo u partnerstvu s vama mogu se dogoditi toliko nužne promjene u sustavu. Vi ste ljudi koji zaista rade u teškim uvjetima i mora se priznati da je vaš posao odraz hrabrosti i plemenitosti. Ja vam svima želim da se dobro zabavite i odmorite te da napunite baterije i da se vratite na posao s puno više elana i energije. Hvala vam svima od srca, rekla je ministrica Opačić te proglasila otvorenim već tradicionalne sportske susrete, zaželjevši sudionicima uspjeh i na sportskom polju.