Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Šetnja Poljanom sljedeći tjedan?

17.05.2012. 22:00
Šetnja Poljanom sljedeći tjedan?


Rokovi za dovršetak radova na uređenju Poljane Šime Budinića i Trga Petra Zoranića pomaknuti su sa 15. lipnja na 1. srpnja. Kako kaže Ivana Dadić, viša stručna suradnica za informiranje u Gradu Zadru, brojni kišni dani i dodatni nepredviđeni radovi na sanaciji kolone prolongirali su radove. Poljana Šime Budinića bi se trebala otvoriti do kraja sljedećeg tjedna.
Kako kaže Božidar Brkljača, šef gradilišta, tijekom današnjeg dana bi trebalo biti završeno fugiranje Poljane, a tijekom sljedećeg tjedna obavljen pregled. Tad bi se trebala skinuti ograda s Poljane.
– U nastavku Poljane na Trg Petra Zoranića polaže se kamen u smjeru konobe Skoblar pa između platana i arheoloških nalaza pa prema cesti. Istovremeno, na Trgu Petra Zoranića u tijeku je i rekonstrukcija rimske kule, a nakon što se fugira dio kamena na početku Trga Petra Zoranića, krećemo u sanaciju kolone, rekao je Brkljača iz građevinske tvrtke Duca.
Ugostiteljski lokali na ovom području ne bi trebali imati problema u obavljanju svojih djelatnosti, ali s obzirom na to da se rokovi stalno produžuju, pitanje je hoće li turisti i Zadrani ovog ljeta napokon uživati u potpuno uređenom prostoru ili će ipak ostati još neke finese za jesen.