Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Oproštaj s pjesmom “A šta da radim…?!”

Autor: Velimir Brkić

17.05.2013. 22:00
Oproštaj s pjesmom “A šta da radim…?!”

Foto: Velimir BRKIĆ



Napokon je svemu došao kraj, još državna matura i slobodni smo, kazala nam je grupica učenika koji su zagrljeni krenuli prema biogradskoj rivi


U povodu završetka školske godine i ove godine je održana ludijada maturanata Srednje škole Biograd, dok je ta zabava u okviru pjesme, plesa i zviždanja, svi su zadovoljni.
Dirljivo i sretno i tužno
– Svi Vi danas pravite značajan korak u životu. Svima želim da upišete fakultete i one smjerove obrazovanja koje želite. Onima koji su na ovaj način završili školovanje želim da nađu svoje mjesto u našemu gradu i okruženju, da se zaposlite i da budete budućnost Zadarske županije i Hrvatske, rekao je ravnatelj Ivica Kero.
Među 75 maturanata, gimnazijalaca, ekonomista, kuhara, konobara, prodavača, vodoinstalatera i plinoinstalatera čuli su se Azrini stihovi “A što da radim kad odu prijatelji moji”. Cijelo druženje u školskom masliniku bilo je prilično dirljivo.
– Jako je ugodno, jer je to sve dosta spontano, a atmosfera je odlična. Odlučili smo da maturanti završetak srednjoškolskog obrazovanja proslave u krugu škole u masliniku i bez brašna. Doduše bilo je i nešto brašna i vodenih pištolja, posljednji dan škole ipak je vrlo poseban trenutak za svakog maturanta, govori maturant Vedran.
Svugdje je poanta ista – okupljanje svih maturanata uz pregršt zabave kao oproštaj od srednje škole. Nije kao u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili Zadru, to je ipak jedinstvena biogradska ludijada u krugu škole.
– Napokon je svemu došao kraj, još državna matura i slobodni smo, kazala nam je grupica učenika koji su zagrljeni krenuli prema biogradskoj rivi.
Pomiješanih osjećanja, zbunjeni, uzbuđeni, pomalo nervozni, i sretni i tužni u isto vrijeme. Jedno je sigurno, svima je teško napustiti svoje prijatelje iz razreda s kojima su dijelili najbolje trenutke – školsko doba.
Fakultet i/ili Kanada?
– Ovo je samo jedan dan u godini, a nama maturantima je to praktički posljednji dan kada si možemo priuštiti malo ludovanja. Već nas u utorak očekuje prvi ispit državne mature, a za mjesec dana i Europska unija, sa smiješkom će maturantica Karla.
A potom dolaze brige kao što su fakultet, odrastanje, potraga za poslom ili pak vizom za Kanadu i sve ostale brige odraslog čovjeka.
– Sad se možemo i ženiti i glasovati, što u šalji što u zbilji ustvrdili su biogradski maturanti.
Pretpostavlja se kako će ove godine u Hrvatskoj maturirati čak 32 tisuće srednjoškolaca.