Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Projekt sustava javnih bicikala kreće u petak ujutro

17.05.2016. 22:00
Projekt sustava javnih bicikala kreće u petak ujutro


Osim kod kolodvora, lokacije na kojima će biti postavljeni bicikli su Branimirova obala, Bili brig i Puntamika, a ukoliko se pokaže potreba za nekim drugim pozicijama bicikli će se moći izmjestiti i to u roku od 48 sati
Držači za bicikle i aparat preko kojeg će se one moći iznajmiti postavljene su u blizini zadarskog autobusnog kolodvora, a u sklopu projekta Nextbike.
Kako doznajemo, cijeli projekt, kojeg smo već najavljivali, kreće u petak kada će se u 11 sati kod volta kraj gradskog mosta, na ulazu u Poluotok, održati konferencija za novinare, a od tog trenutka građani i turisti na četiri lokacije moći će iznajmiti bicikle.
Osim kod kolodvora, lokacije na kojima će biti postavljeni bicikli su Branimirova obala, Bili brig i Puntamika, a ukoliko se pokaže potreba za nekim drugim pozicijama bicikli će se moći izmjestiti i to u roku od 48 sati.
Za provođenje ovog jedinstvenog sustava javnih bicikala koji bi trebao postati dijelom javnog prijevoza u Zadru iz gradske je blagajne izdvojeno 70 tisuća kuna. Sat bicikliranja osam kuna Korisnikom sustava može postati svaki građanin koji se registrira i jednokratno uplatiti 79 kuna godišnje članarine. Prvih pola sata je besplatno, a cijena sata korištenja iznosi 8 kuna i svaki korisnik može iznajmiti dva bicikla.