Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Nekadašnje ruglo Poluotoka postaje atraktivna hot spot lokacija

17.05.2017. 22:00
Nekadašnje ruglo Poluotoka postaje atraktivna hot spot lokacija


Nakon prostora koji je godinama stajao devastiran i bio crna točka Poluotoka, ruglo u centru grada, Zadar će konačno u prostoru bivše palače Cedulin dobiti nov, sjajan prostor, Turističko-informativnog centra kakvog i zaslužuje, istaknuo je jučer povodom obilaska novouređene palače Cedulin gradonačelnik Božidar Kalmeta.
Radovi na uređenju TIC-a u završnoj su fazi, a pred sam početak turističke sezone bit će i kompletno dovršen.
– Rokovi se poštuju, bilo je manjih kašnjenja, ali do sredine lipnja projekt bi trebao u potpunosti biti gotov jer uskoro slijedi i tehnički pregled. Prvi posjetitelji se očekuju u drugoj polovici lipnja. To znači da u sezonu ulazimo potpuno spremni, izjavio je Ante Rados, direktor TZ-a Grada Zadra, istaknuvši kako je projekt vrijedan 11,9 milijuna kuna. Napomenuo je kako je ovo jedan dobar primjer djelovanja destinacijskog menadžmenta u kojem su uključeni institucije grada, TZ Grada i TZ Županije kao partneri na projektu.
Zadar će tako u TIC-u dobiti priliku postati hot spot gdje će na samom ulazu u staru gradsku jezgru turisti imati priliku dobiti sve potrebne informacije o Zadru, županiji, ali i brojnim sadržajima koji su relevantni za Hrvatsku.
Prostor bivše palače Cedulin može poslužiti i kao izložbeni ili izložbeni prostor, dio u kojem će se prezentirati domaći i autohtoni proizvodi, a u samom predvorju dio od 100-tinjak metara kvadratnih namijenjen je za komercijalne svrhe, za što je trenutno u tijeku i natječaj.
Mihaela Kadija također je istaknula zadovoljstvo što je dovršetak Cedulina pri samom kraju te naglasila velik značaj novog TIC-a.
– Ovo je reprezentativan prostor dostojan jedne turističke destinacije. TIC će zaista biti na ponos svim građanima, multimedijalno, korisno mjesto za sve turiste, izjavila je Kadija.
– Nakon otvorenja Kneževe palače, danas smo pred završetkom obnove i puštanja u funkciju TIC-a. Prostor je ovo palače Cedulin čiji počeci sežu u 15. stoljeće, a kasnije je u ovom prostoru bila civilna i vojna bolnica. Trebalo je vremena, znanja i novaca da se ovaj prostor završi i stavi u funkciju. Ogroman je ovo iskorak u turističkom smislu. S druge strane, Zadar je dobio obnovljen povijesni objekt, napomenuo je Kalmeta, zahvalivši svim suradnicima koji su sudjelovali na projektu.