17 °C
Online izdanje
Srijeda, 24.svibnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Zadar
RSS feed
Današnji broj
Zadar
Povratak
Nekadašnje ruglo Poluotoka postaje atraktivna hot spot lokacija
Piše: Marina Šaponja
Foto: Vedran SITNICA

Nakon prostora koji je godinama stajao devastiran i bio crna točka Poluotoka, ruglo u centru grada, Zadar će konačno u prostoru bivše palače Cedulin dobiti nov, sjajan prostor, Turističko-informativnog centra kakvog i zaslužuje, istaknuo je jučer povodom obilaska novouređene palače Cedulin gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Radovi na uređenju TIC-a u završnoj su fazi, a pred sam početak turističke sezone bit će i kompletno dovršen.

- Rokovi se poštuju, bilo je manjih kašnjenja, ali do sredine lipnja projekt bi trebao u potpunosti biti gotov jer uskoro slijedi i tehnički pregled. Prvi posjetitelji se očekuju u drugoj polovici lipnja. To znači da u sezonu ulazimo potpuno spremni, izjavio je Ante Rados, direktor TZ-a Grada Zadra, istaknuvši kako je projekt vrijedan 11,9 milijuna kuna. Napomenuo je kako je ovo jedan dobar primjer djelovanja destinacijskog menadžmenta u kojem su uključeni institucije grada, TZ Grada i TZ Županije kao partneri na projektu.

Zadar će tako u TIC-u dobiti priliku postati hot spot gdje će na samom ulazu u staru gradsku jezgru turisti imati priliku dobiti sve potrebne informacije o Zadru, županiji, ali i brojnim sadržajima koji su relevantni za Hrvatsku.

Prostor bivše palače Cedulin može poslužiti i kao izložbeni ili izložbeni prostor, dio u kojem će se prezentirati domaći i autohtoni proizvodi, a u samom predvorju dio od 100-tinjak metara kvadratnih namijenjen je za komercijalne svrhe, za što je trenutno u tijeku i natječaj.

Mihaela Kadija također je istaknula zadovoljstvo što je dovršetak Cedulina pri samom kraju te naglasila velik značaj novog TIC-a.

- Ovo je reprezentativan prostor dostojan jedne turističke destinacije. TIC će zaista biti na ponos svim građanima, multimedijalno, korisno mjesto za sve turiste, izjavila je Kadija.

- Nakon otvorenja Kneževe palače, danas smo pred završetkom obnove i puštanja u funkciju TIC-a. Prostor je ovo palače Cedulin čiji počeci sežu u 15. stoljeće, a kasnije je u ovom prostoru bila civilna i vojna bolnica. Trebalo je vremena, znanja i novaca da se ovaj prostor završi i stavi u funkciju. Ogroman je ovo iskorak u turističkom smislu. S druge strane, Zadar je dobio obnovljen povijesni objekt, napomenuo je Kalmeta, zahvalivši svim suradnicima koji su sudjelovali na projektu.

Galerija slika
Trenutno nema komentara

Niste registrirani?

Registrirajte se ili logirajte kako biste iskoristili pune mogućnosti portala Zadarskog lista. Besplatno je!

Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr