Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U Vrsima se fizički sukobila braća dvoje kandidata

17.05.2017. 22:00
U Vrsima se fizički sukobila braća dvoje kandidata


Politički motiviran verbalni i fizički sukob, koji se dogodio jučer poslijepodne u Vrsima, prekinuo je nezapamćeno mirnu i kulturnu kampanju za lokalne izbore na zadarskom području. Snimka nemilog događaja objavljena je na Facebook stranici Pokreta mladih Općine Vrsi koji u popratnom komentaru postavljaju pitanje: „Zar se trebamo bojati za svoje živote jer smo se upustili u politiku, jer želimo bolje za sve Vas?”.
U opisu događaja navode kako je video-uradak nastao sasvim slučajno, u trenutku kad je jedan mještanin s udaljenosti od 100-tinjak metara primjetio muškarca uz oglasnu ploču kako metalnom „špatulom” trga njihove plakate. No snimio je i više od toga. Muškarac za kojeg tvrde kako je brat aktualne HDZ-ove načelnice Sandre Vukić, Goran, prvo je, kako pišu, zaustavio Marina Perinića zvanog Malac i pitao ga je li on kandidat za načelnika Općine Vrsi s liste Pokreta mladih. Kada mu je Perinić odgovorio kako kandidat nije on, već njegov brat Luka, ističu kako se Goran Vukić uputio k oglasnoj ploči, gdje je uz psovke špatulom krenuo trgati plakate. Nakon toga, kako se na snimci vidi, Vukić odlazi pred susjedni ugostiteljski objekt i tu dolazi do verbalnog sukoba s Mateom Perinićem, ocem kandidata s njihove liste.
– Dolazi do verbalnog okršaja s Mateom Perinićem u kojem mu Goran Vukić prijeti da će ga zaklati te ga fizički napada zamahujući mu „špatulom” blizu vrata. Pri tome je ranio Marina Perinića, Mateova sina. Policija je pozvana i još uvijek čekamo da dođu na uviđaj. Zgroženi smo ovim događajem!, stoji u komentaru uz video-snimku na profilu Pokreta mladih, na kojoj se zaista čuju prijetnje i u dva navrata se vidi zamahivanje metalnim predmetom, koje napadnuti izbjegava naglim izmicanjem glave prema natrag. Eskalaciju sukoba spriječio je treći mještanin govoreći „Gogo nemoj, ajde…”, a čuje se i kako napadnuti Perinić govori: „Što ja imam s tim? Ti ćeš meni prijetiti! Zašto? Govno jedno!, a potom i „zovite policiju”!
– U 14.53 zaprimili smo dojavu o sukobu u Vrsima. Prijavitelj je kazao kako ga je sumještanin napao verbalno i prijetio mu. Policijski službenici Prve policijske postaje izišli su na teren kako bi obavili očevid. Po završetku ćemo moći reći o čemu je riječ, kažu u Operativno komunikacijskom centru policije.