17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Zabava
RSS feed
Današnji broj
Zabava
Povratak
Život me stjerao u kantun, ali nadam se da za ljubav još nije kasno
Piše: Marija Knežević
Foto: Marin GOSPIĆ

Tu mi je kuća, još sto metara naprijed, ajde neka ste došli, ja ću voziti ispred vas, kaže nam Miljenko Morić ispred pošte u Stankovcima, sjeda u svoj Golf trojku TDI i kreće pozivajući nas rukom. Stanko ima 54 godine, živi s roditeljima Vidom i Zvonkom u obiteljskoj kući na velikom imanju i ni po čemu se ne bi razlikovao od brojnih Stankovčana, da ove godine nije jedan od kandidata u RTL-ovom reality showu Ljubav je na selu, čija je sedma sezona upravo krenula.

- Gledao sam to dosta ranijih godina pa sam se odlučio prijaviti. Poslao sam svoje podatke i onda su mi javili da sam ušao među deset odabranih. Bili su tu kod nas, snimali smo i vinograd i pogled s vidikovca na Kornate i Vransko jezero, a sad sredinom lipnja kreće nastavak, upoznavanje kandidatkinja u Zagrebu i snimanje u Stankovcima, kaže Miljenko, koji ima velika očekivanja.

- Samo da ne dođe njih puno, di ćemo s njima. A mogle bi i kod susjeda, izašli bi ljudi u susret, ma neće biti problema, sam će sa sobom.

- Ali dobro, neka dođu, ima posla i oko vinograda i oko izbacivanja gnjoja iz štale, čišćenja dvora ako im se bude dalo, neće im biti dosadno.

Pjevao u klapi

- Ne mislim da se nešto mora dogoditi, ali jednostavno se nadam ovime sam sebi povećati šanse da se ljubav dogodi i u mom životu. Imao sam dosad djevojaka i veza, ali ništa nije bilo dovoljno ozbiljno da se iz toga rodi nešto veće, priča nam Miljenko u hladovini dvora obiteljske, kuće, a majka Vida sjedi na klupi uz prag kuće i ne slaže se baš sa sinom.

- Ma kakvi, pa star je već on. Volila bi ja, ali ko će to, kako... Ma nema šanse, kaže uz skriven osmijeh i oči pune nade. Miljenko ima sestru i brata u Zagrebu i još jednu sestru u Rijeci. Ima i nećake s kojima se odlično slaže, a djeca ga i inače, kaže, jako vole.

- Volio bih upoznati ženu sa stavom i karakterom, ali mora biti svjesna kako život na selu nije lak. Nije ni u gradu, da se razumijemo, sve je betonirano i skupo, ali nije ni ovdje. Upravo zato mi se čini da će mi se javiti više žena iz grada, one kao da imaju sve veću potrebu za mirom i zelenilom. Jedino bi bilo dobro da ne puši cigarete jer je to dobro ne samo za njeno zdravlje, već i moje jer odmalena imam problema s bronhijima, kaže Miljenko. Ističe da u selu na granici Zadarske županije postoje tri kafića, ali njega život na relaciji „kuća-birtija" ne ispunjava u potpunosti.

Prije vinograd, nego gostiona

- Uvijek su to iste priče, a za vrijeme koje bih proveo tamo, stignem napraviti dosta toga oko kuće i u polju. Volim putovati, družiti se i pjevati, kaže Miljenko, veliki ljubitelj klapske pisme. Pjevao je i sam u jednoj od njih, klapi Šantarel iz Pirovca.

- Ljeti je OK, ima više ljudi, sve nekako živne i postane zanimljivo. Odem onda do Zadra ili do Vodica đir, ali sve teže mi je naći društvo. Mlađi su u nekom svom điru, ovi moje generacije, njima se baš i ne da, i tako... Uvijek mi je bilo važno da sam zdrav i da se zabavljam, a sad sam malo stjeran u kantun. Ipak, nadam se da nije kasno, kaže Miljenko koji sebe opisuje kao smirenog i samozatajnog čovjeka.

Ima veliki vinograd od oko 3000 panja domaćih sorti, crno je babić i plavina, a bijelo debit maraština i dugovez. Imaju i preko sto maslina i puno livada za ispašu ovaca koje, uz svinje i kokoši, uzgajaju. Za većinu toga posljednjih deset godina brine se Miljenko, a tada se vratio iz Splita u Stankovce kako bi se brinuo o imanju i roditeljima koji su se razboljeli.

A što kažu prijatelji?

- A naravno, sad su se svi jedva dočekali našaliti, ali drago im je. Kaži mi - sad će tebe Marijana (Batinić, op.a.) oženiti, a ja kažem neka, ja bih to i volio.

Galerija slika
Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr