Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Povratak u grad rukometa

Autor: Andrija Prović

17.06.2010. 22:00
Povratak u grad rukometa

Foto: Tomislav JERAK



Kroz petodnevne pripreme reprezentativke su započele s operacijom Danska i Norveška
Biogradu, gradu hrvatskih kraljeva, turističkom i nautičkom centru, može se slobodno pridjenuti i naziv “grad rukometa”. Posljednjih godina Biograđani su ugostili brojna natjecanja i još više selekcija hrvatskog trofejnog sporta. Nije tajna, Biograd i Hrvatski rukometni savez vole se javno, no zašto i ne bi. Kako se “zadovoljan gost uvijek vraća”, ovaj tjedan u njemu boravi i Hrvatska A selekcija rukometašica. Kroz petodnevne pripreme reprezentativke su započele s operacijom Danska i Norveška. Formu za završnicu Europskog prvenstva djevojke će još oštriti na brojnim okupljanjima do prosinca, no negdje valja početi.
A počelo je u ponedjeljak. Uhodan ritam od dva treninga dnevno, između kojih je odmor i gledanje DVD-ova s nastupima suparničkih ekipa, za djevojke je već dobro uhodana rutina. Tako je bilo i prvog dana priprema. No već sutradan biogradsku idilu poremetila je vijest iz Zagreba – Upravni odbor HRS-a odlučio je da su izabranice Zdravka Zovka od sada izabranice Vladimira Canjuge. “Tako je to u sportu” – reći će već sada bivši prvi strateg i njegovi suradnici i nastaviti kao da se ništa značajno nije dogodilo. Iznenadila nas je njihova reakcija, ugodno naravno. Preko jezika bivšeg izbornika nije se prevaljala niti jedna teška, čak niti dvosmislena riječ. Zovko uzima zviždaljku i laganim korakom kreće dati upute igračicama, a prije deset minuta saznao je da više nije na čelu reprezentacije?! Valjda to znači biti profesionalac. “Iako više nisam izbornik, posao u Biogradu odradit ću maksimalno i do kraja” – ovim je riječima odagnao sve dvojbe oko nastavka priprema.
Slično se ponašaju i djevojke kojima je “sauna” u dvorani naizgled jedina smetnja. Domaćini su se pobrinuli i za monotoniju popodnevnih odmora reprezentacije. Ako nisu išli na izlete turističkim brodovima, ili uživali u ostalim oblicima animacije, onda im je kupanje i uživanje na terasama biogradskih kafića predstavljalo sasvim prihvatljivu alternativu.
– Biograd je prekrasan. Uvjeti rada su odlični, kao i smještaj i hrana. Sve je jednostavno u najboljem redu – govoreći u superlativima, Vladimir Vujović, trener vratara, prenio je svoje biogradske dojmove.
Sutra ujutro reprezentacija će se pozdraviti s Biogradom. Pretpostavljamo ne zadugo.