Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Glazbeni spektakl godine u Benkovcu

17.06.2012. 22:00
Glazbeni spektakl godine u Benkovcu


Na šestoj “Večeri klapske pisme Benkovac 2012.”, dalmatinske klape su u subotu Benkovac pretvorile u svojevrsni “hrvatski Woodstock”. Bio je to, zaključak je zaljubljenika u dalmatinsku “rič i pismu”, dosad najbolje organizirani, najuspješniji, najposjećeniji i najbrojniji susret klapa pod krošnjom stoljetnog kostela, u starohrvatskoj utvrdi Kaštel Benković osvijetljenoj bakljama.
Nastupilo je sveukupno 12 klapa, tri ženske: Kandelora iz Zemunika, Karmel iz Turnja i novoosnovana klapa Luna iz Kožina, te devet muških klapa: Ardura iz Zadra, Težaci iz Paljuva, Koporan iz Poličnika, Drniš iz Drniša, Condura iz Nina, Kontrada iz Zadra, Kožino iz Kožina, Kaleta iz Zadra i domaćini Asseria iz Benkovca.
U sklopu sveobuhvatnog obilježavanja Dana grada i izuzetno bogatog Benkovačkog kulturnog ljeta, Benkovčani su još jednom pokazali kako se rade vrhunski događaji. Benkovac je još jednom pobijedio sam sebe i potvrdio status grada koji ostvaruje naizgled nemoguće. U subotu navečer je razgalio srca zaljubljenika u izvornu dalmatinsku pjesmu.
Pod pokroviteljstvom Grada Benkovca i Zadarske županije, organizator je bila klapa Asseria, suorganizatori Turistička zajednica Grada Benkovca i ŠRD Sipa, a medijski pokrovitelj Radio Benkovac. Voditelj je bio nezaobilazni radijski novinar Mihovil Mijo Brkić.
Nakon vrhunski izvedene bis skladbe ‘Oj, Dalmacijo’ u izvođenju klape Kaleta domaćin Mile Marić u ime klape Asseria svim sudionicima uručio je prigodne darove.
Potom je započelo finale spektakularne večeri koje je potrajalo do nedjelje u zoru. Uz bogat stol na kojem je bio domaći pršut, sir, pečena srdela, odojci i janjetina pila su se vrhunska vina iz podruma Bože Bačića, Šime Škaulja, Željka Vrsaljka, Tomislava Glavića, Zlatka Kaštelanca i Rade Bobanovića.
Ostali sponzori su bili Jadran galenski labaratorij Rijeka, Veterinarska ambulanta Benkovac, Vodovod i odvodnja Benkovac, pekare Andrea i Đoni te kafić Laguna.
Bila je to lijepa i nezaboravna večer dalmatinske pisme koju je benkovački kraj prigrlio svim srcem.