Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pucajući u nećaka rekao da ga voli kao sina?!

Autor: Minja Gugić

17.06.2013. 22:00
Pucajući u nećaka rekao da ga voli kao sina?!

Foto: Velimir BRKIĆ



Ne smatram se krivim – rekao je jučer na Županijskom sudu u Zadru, 50-godišnji Tomislav Lenkić optužen za pokušaj ubojstva svog nećaka Ante Lenkića (23).
Pričajući o tom nemilom događaju koji se zbio 11. rujna prošle godine u Bibinjama, na obali Alfreda Lisice, Ante Lenkić je rekao kako mu je žao zbog svega što se dogodilo, ali da svom stricu oprašta jer zna kako je svemu kriv njegov PTSP, alkohol i neriješeni imovinsko-pravni odnosi dvaju obitelji.
– Živimo jedni kraj drugih, ali naše dvije obitelji ne pričaju već pet godina. Uzrok svemu je alkohol i svađe oko međe. Toga dana sam vidio strica. Stajao sam na rivi i čekao prijatelja. Prošao je na motoru kraj mene. Nismo razgovarali, niti na bilo koji način kontaktirali. On je bez riječi pucao na mene. Počeo je pucati na udaljenosti od oko dva metra i pogodio me u glavu i rame. Jednostavno ne mogu ni danas, još uvijek doći sebi. Mi nismo imali nikakve nesuglasice. Mislim da tada nije bio pri sebi – pričao je jučer Sudskom vijeću Dijane Grancarić, Ante Lenkić.
Naglasio je kako vjeruje da mu je stric bio pod utjecajem alkohola i tableta te je zaključio kako misli da to normalna osoba nikada ne bi napravila.
– Dok sam ja bio mali, on se borio za ovu državu. Želim da njegova djeca odrastaju uz oca. Želio bih da se ide liječiti i da normalno nastavi dalje za svojim životom – rekao je mladić.