Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Subašić: Svi su mi govorili da sam lud što idem u Monaco

Autor: Drago Bajković

17.06.2013. 22:00
Subašić: Svi su mi govorili da sam lud što idem u Monaco

Foto: Vedran SITNICA



Polovica lipnja je za mnoge zadarske sportaše, pogotovo za one koji svoj kruh zarađuju u inozemstvu, doba kad mogu konačno malo odahnuti. Obično je to kratak predah između dviju sezona kao što je slučaj kod bivšeg vratara Zadra i Hajduka, Danijela Subašića. Iza nnjega je sjajna sezona u Monacu, koji je nakon povratka u prvu ligu kupio vrhunska pojačanja, a nedavno je branio i za hrvatsku reprezentaciju u utakmici protiv Portugala.
– Pustimo na stranu moj učinak koji je bio samo djelić onog što su svi moji suigrači ugradili u veliki uspjeh. Meni je jedino osobno zadovoljstvo zbog svega postignutog kad se sjetim kako su mi svi govorili da sam lud što idem u posljednjeplasirani klub Druge francuske lige kad sam početkom 2012. odlazio iz Hajduka.
Nakon te sezone u kojoj ste spašavali živu glavu, uslijedila je prava mala renesansa sedmerostrukog prvaka Francuske i finalista Lige prvaka. Protutnjali ste ligom osvojivši na kraju prvo mjesto.
– Imali smo sezonu kakvu smo samo mogli poželjeti. Ostvarili smo sveti cilj, povratak u Prvu ligu. Liga je bila teška, nijedna utakmica nije bila lagana i time je naš uspjeh još veći. Željeli smo na kraju osvojiti prvo mjesto i to nam je uspjelo. Zaokružili smo fenomenalnu sezonu trofejem i velikim slavljem na našem stadionu, a nakon toga naš gazda Dimitrij Ribovljev je slavodobitno ušao u svlačionicu i kazao da tek nakon tog trenutka kreće ono pravo. Gazda je obećao pohod na velike stvari i to obećanje se, u smislu dovođenja pojačanja već ostvarilo, iako sam siguran da se na ovome, do sad kupljenom, neće zaustaviti. Glavni cilj je ulazak u prva tri u prvenstvu što nosi plasman u Ligu prvaka. Igračke veličine poput Falcaa, Moutinha, Rodrigueza i drugih su sigurno garancija da ćemo biti snažni.