Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Na Musapstanu osluhnuli Ritam prirode

17.06.2016. 22:00
Na Musapstanu osluhnuli Ritam prirode


Šatori, akrobatske trake, dekice… Festival Ritam prirode u subotu je u potpunosti ispunio smisao, vratiti stanovnike Zadra prirodi. Osim organiziranog programa, mnoštva radionica i igraonica, posjetitelji su se i sami organizirali pa sa sobom ponijeli mnoštvo pomagala za užitak u prirodi. Između vježbi Tai chija, moglo se isprobati i Kyudo streličarstvo, ali dobiti i kana tetovažu. Cijeli program odvijao se u koncepciji cjelodnevnog izleta u prirodnom okruženju, a kako je sam festival neprofitnog karaktera, osmišljen je tako da su događanja bila na bazi dobrovoljnih donacija. U ponudi su bili i povoljan vege ručak, variva i burgeri te prirodni sokovi.
Među različitim sadržajima mogla se isprobati i kundalini joga koja radi dubinski i detaljno na tijelu i umu. Na rasporedu se našla i joga smijeha, kao i Do-In Yoga u sklopu koje su se radile vježbe za kralježnicu. Univerzalnu vještinu specifičnih pokreta koja dovodi do jedinstva uma i tijela kroz pokret svih dijelova tijela kao cjeline predstavio je Tai-Chi Chuan klub Zadar.
Vizualna meditacija, zvučna kupka, izrada orgonita, umjetnička grafika, izrada eko proizvoda, aroma i fitoterapija, škola jahanja samo su dio raznovrsne lepeze sadržaja ovog prvog Ritma prirode čiji cilj je bio istinski doživljaj prirode i povezivanje s njezinim ritmom.