Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Svakih pet godina zajedno na izletu

17.06.2017. 22:00
Svakih pet godina zajedno na izletu


40. obljetnicu mature jučer su proslavili učenici 4.a razreda, bivši gimnazijalci Jurja Barakovića. Od ukupno 28 učenika koliko ih je bilo u razredu, jučer se u dvorištu Gimnazije okupilo njih 15-ak. Većina njih živi u Zadru, a pojedini su za ovu okruglu obljetnicu doputovali iz Rijeke i Zagreba.
Veselo, svi s osmjesima na licima i uz pjesmu, rado su pozirali ispred školske zgrade našem fotografu, nakon čega su ispričali daljnje planove za proslavu godišnjice mature.
– Jutros smo se svi okupili u jednom kafiću na Branimiru na kavi, jer nam je to tradicija. Neki kolege nisu mogli doći, imamo jednu kolegicu koja živi u Italiji koja je bila prije pet godina, ali danas nije mogla doći, a dvoje kolega su nam nažalost preminuli. Nakon toga otišli smo u Dom umirovljenika posjetiti našeg razrednika Stanka Perovića, koji nam je predavao ruski jezik. Idemo na cjelodnevni izlet na Vransko jezero, na vidikovac Kamenjak i dalje na ručak u jedan restoran, a onda ćemo vidjeti, možda kupanje, tko zna. Sutradan ujutro ponovno se nađemo na kavi i ne možemo se rastati, ispričala je gospođa Slavija.
Ova generacija godišnjicu mature proslavlja svakih pet godina i uvijek je obilježe cjelodnevnim izletom pa su tako prije pet godina otišli na Kornate.
– Kod nas proslava mature nije samo otići u restoran i jesti, već je to cjelodnevno zajedničko druženje u sklopu čega uvijek odemo na neki izlet, ispričali su bivši gimnazijalci kojima se pridružio i jedan poznatiji Zadranin, Grgo Peronja, bivši direktor Odvodnje.
Uz pjesmu su nastavili prema Vranskom jezeru, gdje će ponovno pretresati dogodovštine iz školskih klupa i prisjetiti se najljepšeg razdoblja života, svojih učeničkih dana.