Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadarske Bersice izborile nastup na Festivalu u Omišu 2017.

17.06.2017. 22:00
Zadarske Bersice izborile nastup na Festivalu u Omišu 2017.


U Bolu na Braču proteklog petka održana je Večer klapa debitanata Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2017. godine na kojoj su uspješnu večer imale zadarska klapa Bersice. Iako najmlađe, imale su više nego uspješan koncert kojim su osigurale nastup na Omiškom festivalu klapa.
U Bolu se naime održavala posljednja ovogodišnja večer u kojoj su se natjecatelji, debitanti, borili za prolaz na Festival klapa u Omišu.
Svi redom uspješni klapski debitanti otežali su posao stručnom žiriju,  Velebitu Veršiću, Mojimiru Čačiji i Vinku Didoviću.
Prva nagrada, Kamen sreće, pripala je muškoj klapi Porat iz Lumbarde, a prema ocjenama publike najviše glasova i nagradu Školjku sreće osvojila je muška klapa Timbar iz Selca na Braču.
Na Večeri klapa nastupilo je a capella pet ženskih klapa, Bersice iz Zadra, Mir iz Međugorja, Anima Arbae sa Raba, Figurin – Zagreb i još jedna zadarska klapa Škuribanda.
Muških klapa debitanata bilo je bešto manje, četiri, a nastupili su klapa Porat iz Lumbarde, Cima iz Šibenika, Herceg iz Čitluka i Timbar iz Selca.
Publika je imala priliku do kasnih večernjih sati uživati u notama klapske pjesme, a na kraju su sve sudionike nagradili gromoglasnim pljeskom.
Napomenimo i kako Bersice već imaju pozmapno isksutvo u sudjelovanju na sličnim festivalima, poput Festivala dječjih klapa koji se održava u Zadru, no nastup u Omišu bit će im zasigurno kruna njihova dosadašnjeg rada.