Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nesvrstani nakon Zadra osvojili i Sukošan

17.07.2011. 22:00
Nesvrstani nakon Zadra osvojili i Sukošan


Aktualni amaterski prvaci Zadra momčad Nesvrstani voditelja Ante Milovca pobjednici su “We Won Wakanza”, prvog turnira “antivaterpolista i neplivača” zadarskog akvatorija održanog izvan Zadra, na glavnoj rivi u Sukošanu. U finalnoj utakmici kod “Glave porta” pred oko tisuću navijača i kupača u dramatičnom nadigravanju bili su bolji realizatori od Bullet teamma voditelja Jure Dvornika.
Na turniru su nastupile sve tri pobjedničke momčadi dosadašnjih izdanja zadarske VAK”AN”ZA-e te domaćin, selekcija Sukošana. Pored legendarne momčadi Dišpeta voditelja Marka Vukića, prvih osvajača zadarskog turnira, najveća atrakcija su bili domaćini voditelja Andrije Jaše Dijana. Bila je to selekcija Prvog antivaterpolskog turnira Sanctus Cassianus 2010. u Sukošanu održanom protekle godine pred više od tisuću i pol vaterpolo znatiželjnika.
Po dirigentskom palicom Sukošanca Jaše i Boruta Gatare, prvog čovjeka VAK”AN”ZA-e, antivaterpolski predturnir je bio zanimljiv ne samo Sukošancima već i brojnim posjetiteljima, stotinama i stotinama turista, koji su kamerama i fotoaparatima zabilježili i zgode i nezgode “majstora vaterpola”.
“Treba probati što znači četiri puta četiri minute vaterpola koji izgledaju kao godina dana. Igranje s ipak iskusnijim Zadranima puno će nam značiti za mjesni turnir u drugoj polovini mjeseca kolovoza”, govori samozatajni sportski entuzijasta, avanturist i vizionar Andrija Jašo Dijan koji je za organizaciju povijesnog vaterpolo turnira Sanctus Cassianus 2010., dobio godišnju Nagradu općine Sukošan.
Atraktivni revijalni turnir “We Won Wakanza”, je ponudio dobru zabavu, muškarcima i ženama, svima koji su se u nedjeljnim popodnevnim i večernjim satima zatekli u blizini “Glave porta” na sukošanskoj rivi.
– Ova atraktivna, spektakularna manifestacija osim druženja i zabave ima prvenstveno svrhu promocije amaterskog sporta, autentičnih sportskih vrijednosti, čistoće mora i unapređenja turističke ponude Sukošana, navodi Dijan.
Turnir je donio pregršt uzbuđenja, zabave i veselja. Naročito prvi susret između Sukošana i Bullet teama gdje su tri vratnice zaustavile domaćine na putu do finala. Bila je to prava fešta za domaće ljubitelje sporta, a za one sa strane bili su turistička atrakcija.
– Ovo u Sukošanu je izvan svakih, najoptimističnijih očekivanja. Gostoljubivi domaćini su dali sve od sebe, i više od toga da ovaj predturnir bude na spektakularnoj razini. Uz obilje “ića i pića”, dobre glazbe i izuzetno velikog broja grlate publike turnir je začinila Tovareća mužika iz Sali, zadovoljno će Borut Gatara.
– Ovakve turnire izvan Zadra održavat ćemo i dalje. Želja nam je da se utakmice odigraju na različitim atraktivnim lokacijama te da tako pridonesu još većoj popularizaciji turnira koji će se ove godine na zadarskoj rivi održati od 25. srpnja do 12. kolovoza, istaknuo je Gatara.
Besprijekorni djelitelj pravde je bio je Igor Šarić. Program je vodio Tomislav Gašparović, a za spizu je bila zadužena ekipa Domagoja Peričića. Kao točka na “i” bio je atraktivni nastup legendarne Tovareće mužike iz Sali na Dugom otoku, do zore.


Rezultati


Polufinale: Sukošan – Bullet team 2:3, Dišpet – Nesvrstani 2:5
Finale: Nesvrstani – Bullet team 8:4