Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Banović: Pobjeda bi nam značila puno

17.07.2012. 22:00
Banović: Pobjeda bi nam značila puno


Pobjeda bi nam donijela jako puno, samopouzdanje i dodatni motiv za utakmice koje slijede. Smatram da Osijek možemo pobijediti i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo – kazao je Banović


Novu sezonu Zadrani otvaraju u nedjelju protiv Osijeka. Sve misli usmjerene su prema toj utakmici i naravno da u prvoligašu sa Stanova priželjkuju tri boda na startu prvenstva. Međutim, svjesni su da to neće biti lako ostvariti. Dovoljno je napomenuti da nakon Osijeka Zadrani gostuju na Kantridi nakon čega su na rasporedu Hajduk i Dinamo, pa da se važnost nedjeljnog dvoboja još uveća.
– Spremni smo za novu sezonu i s nestrpljenjem iščekujemo nedjelju. A kako ćemo izgledati vidjet ćemo protiv Osijeka – kazivao je jučer ujutro dobro raspoloženi Igor Banović, veznjak prvoligaša sa Stanova.
– Iskreno optimist sam. Mlada smo momčad koja ipak ima određeno iskustvo. Kemija u momčadi je prava, a čini mi se da se nikada žešće nije išlo na treninzima nego što je to primjetno na ovim pripremama. Ima tu žestokih duela što dokazuje da se svaki igrač želi nametnuti za prvu jedanaestoricu. To je dobar znak, rekao bih odličan prije starta u novu sezonu.
Svjestan je Banović da će ovo prvenstvo biti teško s obzirom da Prva HNL sada broji 12 klubova.
– Nitko ne dvoji u to da će biti teško i da ćemo u svakoj utakmici morati davati maksimum mogućnosti da bi ostvarili pozitivan rezultat. Ipak, takva smo momčad koja svojim htijenjem i borbenošću, i izrazitom željom, može napraviti puno. Bodove moramo početi odmah skupljati jer će najvjerojatnije na kraju sezone ispasti tri kluba, a mi naravno želimo biti između onih devet koji ostanu prvoligaši.
Zadrov veznjak smatra da loša izvedba protiv Jedinstva i nije bila loš znak.
– Nikoga nije zavarala visoka pobjeda, svjesni smo da smo igrali loše. Ne znam što nam je bilo, teško se disalo, a svaki sprint bio je problem. Bilo je puno grešaka, generalno nismo izgledali kao momčad. Mislili smo da će biti lakše protiv drugoligaša iz BiH, ali smo vidjeli da ni protiv koga nije lako ako ne dajemo sve od sebe. Međutim, smatram da to možda i nije loše jer nas je natjeralo da ovaj tjedan ubacimo u još višu brzinu i vjerujem da ćemo Osijek dočekati maksimalno spremni.
Banović sanja pobjedu na startu nove sezone.
– Rekao sam na početku razgovora, a to ponavljam i sada. Optimist sam i tako gledam i na nedjeljnu utakmicu protiv Osijeka. Shvaćamo ih ozbiljno i neće biti lako, ali isto tako smatram da možemo pobijediti Osijek. Pobjeda bi nam donijela jako puno, samopouzdanje i dodatni motiv za utakmice koje slijede. S tri boda bi bilo puno lakše otputovati na Kantridu na kojoj zadnjih sezona igramo dobro. Smatram da Osijek možemo pobijediti i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo.