Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Najstarija kći prepuštena sama sebi, a troje maloljetnih udomljeni!

17.07.2012. 22:00
Najstarija kći prepuštena sama sebi, a troje maloljetnih udomljeni!


– Nas je policija obavijestila o tom slučaju nakon čega smo poduzeli sve što je u našoj moći. Troje malodobne djece smo zbrinuli i o svemu obavijestili i nadležno ministarstvo – kratko je pojasnila Danijela Jadrijev, ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb
Dok je monstruozna  44-godišnja majka s područja Like zbog podvođenja dviju kćeri  pritvorena iza rešetaka u karlovačkom Istražnom zatvoru, socijalni radnici Centra za socijalnu  skrb u Zadru zbrinuli su njezino  troje malodobne djece u udomiteljsku obitelj i protiv nje su pred  nadležnim odvjetništvom pokrenuli spor za oduzimanje prava na  roditeljstvo.
– Nas je policija u posebnom  izvješću obavijestila o tom  slučaju nakon čega smo  poduzeli  sve što je u našoj moći. Troje  malodobne djece smo zbrinuli i o  svemu  obavijestili i nadležno ministarstvo – kratko je, zbog osjetljivosti slučaja, pojasnila Danijela Jadrijev, ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb.
Policija se ovim slučajem  počela baviti još prošlog mjeseca  nakon čega je protiv 44-godišnje  žene podnesena kaznena prijava  zbog organiziranja prostitucije i  zapuštanja djece te je ona potom i  uhićena početkom prošlog tjedna.
Istražni joj je zatvor određen  zbog opasnosti od bijega, utjecaja  na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela za koje joj prijeti kazna zatvora i do osam godina.
Neslužbeno doznajemo kako se  44-godišnja žena, koja je sa četvero djece u dobi od tri do 22  godine živjela u potleušici nedaleko od Gračaca, najvjerojatnije i  sama odavala prostituciji. Posljednjih nekoliko godina muškarcima s područja Dalmacije i Like za  100 do 150 kuna nudila je svoje  kćeri od kojih jedna uskoro treba  napuniti 22, a druga 18 godina.  Sudbina maloljetnice i mlađih  sestrica u dobi od tri i 12 godina u  rukama je socijalnih radnika koji  im pokušavaju naći zamjenski  dom za zdravo odrastanje, dok je  sudbina nesretne 22-godišnje djevojke, sasvim neizvjesna. Djevojka je, naime, nakon što joj je  policija odvela majku, a socijalni  radnici mlađe sestre, ostala sasvim sama u derutnom kućerku  jednog ličkog sela, bez zaposlenja  i ikakvih primanja.