Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zebić: Moramo puno bolje nego protiv Jedinstva

17.07.2012. 22:00
Zebić: Moramo puno bolje nego protiv Jedinstva


Nažalost imamo problema s certifikatom za Jolića, nikako da stigne s Cipra. Ako ne stigne danas (op.a. jučer poslijepodne) Jolić neće imati pravo nastupa protiv Osijeka


Dan po dan i nova sezona za hrvatske prvoligaše sve je bliže. Konkretno, ona za Zadrane starta u nedjelju u 20 sati kada će na Stanovima zajedno s Osječanima istrčati na zeleni travnjak. Teško je u ovome trenutku procijeniti što i koliko može ova momčad Zadra. Većina igrača iz prošle sezone ostala je na okupu, a stigla su tri nova igrača – Jolić, Brnadić i Conjar. A nije sigurno da će Zebić moći računati na svu trojicu u utakmici s Osijekom.
– Nažalost imamo problema s certifikatom za Jolića, nikako da stigne s Cipra. Ako ne stigne danas (op.a. jučer poslijepodne) Jolić neće imati pravo nastupa protiv Osijeka – kazivao nam je pomalo zabrinuti Zadrov strateg jučer ujutro nakon što su njegovi igrači odradili kraći trening u Perivoju Vladimira Nazora. Onaj duži bio je predviđen za 19 sati.
– Nadam se da će se do nedjelje oporaviti Antonio Mršić koji je protiv Jedinstva zaradio jedan nezgodan udarac. Vidno šepa, ali vjerujem da će s njim biti sve u redu i da će moći zaigrati protiv momčadi koju vodi njegov otac Stanko Mršić.
Zebić nije bježao od činjenice da Zadar u generalki protiv BiH drugoligaša nije blistao.
– Naravno da nisam zadovoljan onime što smo pokazali protiv Jedinstva. Visoka pobjeda nas ne smije zavarati, nismo bili pravi. Puno sam zadovoljniji igrom koju smo pokazali protiv Širokog. Vidjelo se da obrana nije uigrana, bilo je puno propuha u zadnjoj liniji. Zato sam nakon pola sata Jerbića prebacio iz vezne linije u obranu. Također je nedostajalo preciznosti u završnici. Ivančić je promašio previše prilika, a to se nikako ne smije dogoditi protiv Osijeka. Iz dvije prigode mora se postići barem jedan gol ako mislimo ostvariti pozitivan rezultat. Nadam se da je Ivančić ispunio kvotu promašaja i da će u nedjelju biti pravi.
Ipak, bilo je i dobrih stvari u generalki protiv Jedinstva.
– Svijetla točka su svakako prekidi, iz tri smo postigli zgoditak i to bi mogao biti naš forte. Naši stoperi su triput poentirali i to mi ulijeva nadu da bi se sličan scenarij mogao ponoviti i u nedjelju.
Za kraj je Zebić naglasio:
– Još je dosta posla pred nama i do nedjelje ga moramo odraditi na najbolji mogući način. Raspored je jako težak, ali takva će biti cijela sezona. Nema više lakih utakmica i možda je to i dobro jer smo mi protiv najjačih uvijek igrali dobro. Zadar nikoga neće moći pobijediti lagano, uvijek će se morati davati maksimum svojih mogućnosti. Zna se koliko bi nam pobjeda protiv Osijeka značila na otvaranju novog prvenstva – kazao je na kraju Zebić.