Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Izdan nalog za privođenje Nevena Badurine na sud

Autor: Suzana Bandić

17.07.2013. 22:00
Izdan nalog za privođenje Nevena Badurine na sud

Foto: Marin GOSPIĆ



Petoricu optuženika Općinsko državno odvjetništvo sumnjiči da su krivotvorili službene isprave, konkretno dokumentaciju prilikom gradnje hotela Lun na Pagu u vlasništvu Nevena Badurine. Završni govori i presuda najavljeni su za kraj kolovoza


Suđenje poznatom paškom poduzetniku, “kralju inćuna” Nevenu Badurini (43), poduzetniku Siniši Krekiću (47), vlasniku tvrtke Invest Zadar, građevinskim inženjerima Damiru Bukovcu i Damiru Škari iz Vrbovca te Pavlu Reljiću iz Zadra, odgođeno je jer se u sudnici Općinskog suda u Zadru nije pojavio prvooptuženi Badurina, iako je uredno primio poziv za jučerašnje ročište. Budući da njegov odvjetnik Zrinko Zrilić nije znao sucu Željku Đerđu odgovoriti gdje je njegov klijent i zašto nije došao, jučerašnje ročište je odgođeno, a kako se slučaj ne bi ponovio, sudac je izdao nalog da se Neven Badurina 25. kolovoza privede na sud.
Dokazni je postupak protiv petorice optuženih dovršen još u svibnju. Za početak srpnja bili su najavljeni završni govori, no tužitelj je na posljednjem ročištu izmijenio činjenični opis optužnog akta u jednom dijelu. Iako je riječ tek o formalnoj i minimalnoj izmjeni, zakonska procedura nalaže da se sva petorica optuženih ponovno očituju na sadržaj koji im se stavlja na teret zbog čega je jučerašnje ročište zapravo i odgođeno.
Tužiteljstvo za njih petoricu okrivljenika traži uvjetnu osudu od osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine.