Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Perica: Nadam se da će ovo biti moja sezona

17.07.2016. 22:00
Perica: Nadam se da će ovo biti moja sezona


Stipe Perica, zadarski nogometni internacionalac, odnedavno je i službeno igrač Udinesea. Prošlu sezonu odigrao je u članu Serie A iz Udina, ali kao igrač Chelsea na posudbi. Očito zadovoljan njegovim nastupima Udinese je odlučio otkupiti ugovor mladog hrvatskog napadača i i s njime potpisao višegodišnji ugovor. Inače, Perica je prije Udinesea dvije sezone proveo na posudbi u nizozemskoj NAC Bredi i tamo je u 35 nastupa zabio devet zgoditaka. U prošloj je sezoni u Serie A zabio 3 gola u 13 nastupa za Udinese. Osim toga Zadranin je velika nada hrvatskog nogometa, a to dokazuje i u dresu mlade reprezentaciji za koju je nastupio 11 puta i četiri puta tresao suparničke mreže. Kao što je i bilo dogovoreno Stipe se javio telefonskim pozivom nakon treninga s obzirom da su pripreme u Udineseu već započele.
– Evo tjedan dana da su mi počele pripreme u Udineseu. Tako je u svim klubovima Serie A s obzirom da s kup utakmicama krećemo 16. kolovoza, a tjedan dana kasnije i s prvenstvom – kazivao nam je Perica koji je, kao što je i bilo dogovoreno, uzvratio na naš poziv u jutarnjim satima.
– I službeno sam postao član Udinesea. Zgotovljen je moj prijelaz iz Chelsea u Udinese i mogu potvrditi da sam potpisao ugovor na pet godina. Chelsea je za moj prijelaz od Udinesea dobio četiri i pol milijuna eura. To je već bilo dogovoreno kada sam odlazio na posudbu u Udinese ako zadovoljim, a s obzirom da su Talijani bili zadovoljni mojim učinkom ostalo je još da dogovorimo moje uvjete. Dogovorili smo se i sada sam i službeno igrač Udinesea. Zadovoljan sam naravno ovim transferom i sada je na meni da pokažem što mogu i znam. I tko zna, možda jednoga dana da se i vratim u Chelsea ili odem u neki od europskih velikana.
Iza Perice, kao što i sam kaže nije sezona iz snova. Ipak, to nije smetalo Udineseu da prepozna veliki talent u zadarskom napadaču.
– Iza mene je sezona kojom nisam do kraj zadovoljan jer sam svjestan svojih mogućnosti. Naravno i svojih mana tj. limita. Znam da nisam od onih igrača koji će proći tri ili četiri suparnička igrača u slalomu i zabiti zgoditak. Ali, isto tako imam puno vrlina kao napadač i znam što mogu. Prošlu sezonu obilježila je ozljeda koljena zbog koje sam izvan travnjaka bio dva mjeseca. Zbog nje nisam prošao niti kompletne pripreme i mislim da upravo u toj činjenici leži uzrok, pa reći ću, osrednje sezone. Na kraju sam sakupio devet nastupa u prvenstvu i tri u Kupu. Zabio sam tri gola, dva u prvenstvu jedan u Kupu. To naravno nisu brojke s kojima ja kao napadač mogu biti zadovoljan. Mogu kazati da sam zadovoljan s tri mjeseca svojih nastupa. Kada sam u završnici mogao pružiti više došao je drugi trener, ja sam bio igrač na posudbi i opet nisam dobijao dovoljni šansi. A da bi igrač zabijao i dao sve od sebe, mora igrati.
Što očekujete u novoj sezoni, može li se Udinese vratiti u borbu za Europu?
– Došao nam je novi trener pred početak priprema i prvi dojmovi su dobri. Pojačali smo se za sljedeću sezonu, ali treba ipak pričekati određeni period i vidjeti kako će se sve to posložiti. Posljednje tri sezone Udinese nije igrao na onoj razini na kojoj smo to viđali prijašnjih godina. Umjesto za europska natjecanja za koja smo se redovito borili, u zadnje tri sezone se borimo za ostanak u Ligi. Vlasnici Watforda su ujedno i vlasnici Udinesea pa je ipak koncentracija kvalitete u Engleskoj. Nadam se ipak da ćemo ove sezone biti bolji i napraviti rezultat koji bi nas svih zadovoljio. Svi želimo da se Udinese vrati tamo gdje mu je mjesto. A kada igra momčad onda uvijek izbaci nekog pojedinca. Nadam se da bi ova sezona koja je pred nama mogla biti moja – kazao je Perica.