Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Novi župnik katedrale Sv. Stošije je don Radoica Josip Pinčić

Autor: Velimir Brkić

17.08.2012. 22:00
Novi župnik katedrale Sv. Stošije je don Radoica Josip Pinčić

Foto: Velimir BRKIĆ



Svećenici koji su razriješeni dužnosti u dosadašnjim župama ili odlaze u mirovinu, svoje oproštajne svete mise u matičnim župama održat će sutra
Šezdeset i deveti  po redu zadarski nadbiskup  mons. Želimir Puljić potpisao  je dekrete o razrješenju i imenovanju svećenika, redovnika i vjernika laika u Zadarskoj nadbiskupiji koja unutar  svojih granica ima 6 gradova i  24 općine. Svećenici koji su  razriješeni dužnosti u dosadašnjim župama ili odlaze u  mirovinu, svoje oproštajne  svete mise u matičnim župama održat će sutra, u nedjelju.
Katedralni župnik Svete  Stošije u Zadru don Ivan  Mustać razriješen je dužnosti, te je imenovan župnikom  župe Svete Stošije u Biogradu na Moru.
Na njegovo mjesto u zadarsku katedralu Sv. Stošije  dolazi župnik Bibinja don Radoica Josip Pinčić. U bibinjsku župu Svetog Roka imenovan je župnik Puntamike  don Emil Bilaver.
Novi župnik Puntamike bit  će don Igor Ikić, župnik Paga  i dekan Paškog dekanata. Dosadašnji župnik biogradske  Sv. Stošije mr. don Zdenko  Milić imenovan je župnikom  župe Uznesenja BDM u Pagu  i dekanom Paškog dekanata.
Župnik župe Sv. Luka u  Kolanu na otoku Pagu don  Ivan Rončević razriješen je  dužnosti, te je imenovan župnikom Tkona, Dobropoljane i  Ždrelca. Za novog župnika u  Kolanu imenovan je o. Josip  Galić.
Don Srećko Petrov razriješen je dužnosti župnika  župe Sv. Nikole u Crnome i  imenovan župnikom župe Sv.  Šimuna i Jude Tadeja u Bokanjcu.
Dosadašnji bokanjački  župnik, 75-godišnji don Jerko  Gregov, svećenik s gotovo pola stoljeća staža, još od 1963.  godine, odlazi u zasluženu  mirovinu koju će provesti u  Svećeničkom domu u Zadru.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU