Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Blaslov uskoro očekuje donaciju Vakanze

17.08.2016. 22:00
Blaslov uskoro očekuje donaciju Vakanze


Nakon početne euforije i donacija koje su neprestano stizale zadarskoj socijalnoj samoposluzi, zanos je splasnuo, a potrebe ostale. I takva je situacija od božićnih blagdana.
Imamo najosnovnije artikle koje možemo kupiti, uz pomoć Caritasa, poput brašna, ulja, mlijeka, šećera, kaže Igor Blaslov, voditelj socijalne samoposluge, dodajući kako uvijek ima i manjih donacija građana. Ipak, nedostaje puno toga za potrebite građane jer broj potrebitih obitelji, nažalost, stalno raste.
– Ljeti imamo oko 350 do 400 obitelji, zimi ih je 500-tinjak. To nije mala brojka, ističe Blaslov, dodajući kako im uvijek najviše nedostaje higijenskih potrepština, šampona, toaletnog papira, pasti za zube i slično.
– Nedostaje nam dječje hrane, čokolina. Naučili smo i djecu da im damo čokoladu kada dođu ovdje. Teško je vidjeti mališane, a ne imati im dati jednu čokoladu. Kad imamo viška uvijek damo, a često i samo kupimo jer nam je ipak najteže ne dati makar tu sitnicu djeci, a njih to jako razveseli. Ima ljudi koji čak nekad i manje artikla uzmu samo da bi za djecu uzeli čokoladu, kekse, priča Blaslov.
Uskoro očekuju donacije Vakanze, pa se Blaslov nada kako će se i police u socijalnoj samoposluzi napuniti.
– Naši korisnici znaju da smo tu za njih. Kad nas i pitaju da im damo, primjerice pola litre mlijeka više, uvijek to učinimo jer mi možemo samo pogriješiti ako ne damo, ne obrnuto, kaže Blaslov.
U nepune dvije godine od otvaranja u zadarsku socijalnu samoposlugu nesebično su stizale donacije brojnih udruga, građana, škola.
Kako to obično biva, polako euforija opada, a police sa najosnovnijim prehrambenim artiklima, i to za naše najpotrebnije sugrađane, prazne se.