Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Parni valjak za rekorde

17.08.2016. 22:00
Parni valjak za rekorde


U povodu blagdana svetog Roka, koji se slavi kao Dan općine Sv. Filip i Jakov, istoimeno općinsko središte je u utorak navečer pohodilo tisuće posjetitelja, najviše zbog popularnog Parnog valjka, jednog od najvećih i najpopularnijih hrvatskih pop-rock sastava koji uspješno djeluje još od daleke 1975. godine.
Ipak, u četiri desetljeća postojanja, Parni Valjak nikada do sada nije nastupao u Sv. Filip i Jakovu.
– Sve ove godine ostali smo vjerni pjesmi, sebi i vama, kazao je legendarni Aki Rahimovski koji se često zahvaljivao publici.
A vrhunski glazbenici, koji su sa svojim antologijskim pjesama i nezaboravnim nastupima zadužili hrvatsku glazbu, u Sv. Filip i Jakov, na Veliki mul i filipjansku obalu privukli su preko 8 tisuća fanova i znatiželjnika.
Najveći je to broj uopće posjetitelja koji se pamti na nekom kulturno-glazbenom i zabavnom događanju u ovom mjestu. U publici su se nalazili ljudi različitih generacija, a i pjevali su se hitovi iz različitih razdoblja njihova četiri desetljeća. Koncert se može uspoređivati jedino s prošlogodišnjim koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade, te otvaranjem nove crkve 1991. godine.
Publika je zajedno s Akijem pjevala sve pjesme, od početka do kraja: “Sve još miriše na nju”, “Jesen je u meni”, “Moja je pjesma lagana”, “Pusti nek’ traje”, “Kad me dotakne”, “Prokleta nedjelja”, “Ugasi me”, “Za malo nježnosti”, “Vrijeme Ljubavi” i druge bezvremenske hitove.