Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Treba nam samo jedna pobjeda

Autor: Drago Bajković

17.09.2008. 22:00
Treba nam samo jedna pobjeda

Foto: Vedran SITNICA



Neće biti jednostavno, ali smatram da imamo kvalitetu i da mora doći kraj našim nesrećama. Dat ćemo sve od sebe da u Vinkovcima ne primimo zgoditak, a ako prema naprijed uspijemo napraviti nešto tim bolje
Crni oblaci nadvili su se nad Stanove nakon posljednjeg poraza od Croatije Sesvete. Iako su izabranici Dalibora Zebića imali prednost u prvom poluvremenu, prokockali su je u nastavku i umjesto tri boda ostali bez ijednoga. S tim porazom Zadar se učvrstio na posljednjoj poziciji na ljestvici sa samo jednim bodom, a pretposljednji Šibenik i Inter bježe “velikih” šest bodova. Dragan Župan bio je strijelac iz slobodnjaka za Zadar protiv Sesvećana, ali nažalost u porazu je taj zgoditak izgubio na važnosti.
Povratak iz mrtvih
– Ništa mi ne znači taj gol kada smo na kraju doživjeli poraz. U teškoj smo situaciji nakon sedam kola, ali ne i u bezizlaznoj. Treba nam samo jedna pobjeda da nas vrati iz mrtvih – kazivao je Župan jučer ujutro.
– Jednostavno je neobjašnjivo što nam se dogodilo na toj utakmici s Croatijom. Umjesto da odličnu igru iz prvog poluvremena okrunimo s još po kojim zgoditkom i riješimo pitanje pobjednika, mi smo dopustili da nas Petrović s dva zgoditka pokopa. Imali smo pregršt prigoda i da je samo još jedna lopta ušla, danas bismo bili junaci. Ovako, predstoji nam itekako težak put povratka. U jedno sam siguran, jedan trobod bi nam vratio samopouzdanje i sve bi krenulo puno bolje.
Činjenica je da Zadar pokazuje u dosadašnjem dijelu prvenstva po dva lica u jednoj utakmici. Jedno poluvrijeme odigra fantastično, drugo za ruglo.
– Istina je da jedno poluvrijeme briljiramo i obično tada stvorimo rezultatsku prednost. Što nam se dogodi u nastavku utakmice jednostvano je za mene nepoznanica. I protiv Croatije smo se nesvjesno povukli, kao da smo ih htjeli dobiti na kontre. A onda nas je taj zgoditak toliko presjekao da smo tri minute kasnije primili još jedan. U drugom poluvremenu kao da je druga momčad bila na terenu.
Naglasio je Župan još jednu bitnu stavku.
– I kada smo primili taj izjednačujući zgoditak, bilo je još dvadesetak minuta do kraja i moglo se ponovno krenuti u napade kako bismo stigli do novoga pogotka. No, nas kao da to toliko pogodi da se više ne znamo snaći. To moramo ispraviti jer utakmica traje 90 minuta i mogući su preokreti čak i u sudačkoj nadoknadi.
Zebić mora ostati
Što se tiče povjerenja koje je uprava kluba i nakon poraza od Croatije ukazala Zebiću, Župan smatra da je to jedini ispravni čin.
– Kao prvo mi igrači smo najveći krivci za poraze i situaciju u kojoj se našao NK Zadar. Ne može trener ući na teren i zabiti ili obraniti gol. Mi igrači trebamo krenuti od sebe sa samokritikama. Evo ja sam jedan od krivaca kod izjednačujućeg zgoditka, jer sam potpuno nepotrebno skrivio prekršaj uz aut liniju, nakon čega je u nastavku akcije pao gol. Tako trebaju i svi igrači redom te bi onda mogli ispraviti te pogreške. Smatram da je uprava povukla najlogičniji poraz kada su i dalje omogućili treneru Zebiću i njegovim pomoćnicima Juriću i Rogiću da nastave svoj posao koji rade odlično. Oni su mladi stručnjaci, koji su najveći dio karijera odradili u Zadru i najbolje mogu razumjeti igrače i ovo ozračje. Smatram da je upravo to povjerenje njima najbolji šok koji će nas uzdrmati i nekako sam uvjeren da ćemo već u sljedećoj utakmici izaći iz ove rezultatske krize.
To znači da treba najmanje ostati neporažen u Vinkovcima.
– Neće biti jednostavno, ali smatram da imamo kvalitetu i da mora doći kraj našim nesrećama. Dat ćemo sve od sebe da u Vinkovcima ne primimo zgoditak, a ako prema naprijed uspijemo napraviti nešto tim bolje. Ponovit ću, samo jedna pobjeda bi nas ponovno vratila u sedlo i smatram da bismo nakon toga bili itekako opasan suparnik svim ostalim prvoligašima – zaključio je Župan.
Od jučerašnjih informacija iz kluba izdvajamo onu da su novopridošli Bruno Šiklić i Mario Matanović registrirani za Zadar i pravo nastupa imaju već u Vinkovcima.