Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Drugo pa derbi

17.09.2010. 22:00
Drugo pa derbi


Mislim da smo ih samo jednom pobijedili u posljednjih 7-8 godina, a to dovoljno govori koliko nam je Novska neugodna na svom terenu – rekao je kuglač Zadra Luka Ukalović


Nakon uvjerljive pobjede protiv Gospića u prvom kolu, zadarski kuglači danas u 15 sati imaju kudikamo teži izazov. Gostovat će u Novskoj kod istoimenog domaćina. Baš je taj teren na glasu kao jedan od najteže osvojivih, a sami Zadrani nemaju previše lijepog iskustva iz Novske.
No na kojem god terenu u Hrvatskoj Zadrani igrali, ono su favoriti. Ipak je momčad Šime Mijolovića gledajući kvalitetu igrača najjača u Hrvatskoj, tako da će i danas Zadrani tražiti pobjedu. A forma koju su pokazali u pripremnim utakmicama, a pogotovo i u prvom kolu daje im za pravo nadati se odličnom rezultatu.
– Izrazito neugodna kuglana. Čudne staze. Nepredvidljive. Jednostavno teško je u takvim kuglanama iskoristiti svoju kvalitetu. Kuglate kako znate, no ne ide vam. Kugle vam bježe gdje ne bi smjele. Ove sezone su nešto i promijenili na kuglani. Koliko će nam to dobro doći, vidjet ćemo danas – ističe kuglač Zadra Luka Ukalović, svjestan činjenice da njegova momčad rijetko kada prolazi dobro u Novskoj.
– Mislim da smo ih samo jednom pobijedili u posljednjih 7-8 godina, a to dovoljno govori koliko nam je Novska neugodna na svom terenu.
Ali ove sezone…
– Vjerujem da ćemo skinuti prokletstvo te kuglane. Jači smo i za Borisa Benedika na posljednjem igraču i to nam daju dodatnu stabilnost.
 Baš ste vi jedini doživjeli poraz u prvom kolu i to protiv Marka Vidaka, dugogodišnjeg igrača Zadra.
– Najteže je igrati protiv svoga. Teško je tu doći do nekog žara. Eto, pobijedio me, iako ni ja nisam baš odigrao toliko loše. Na sreću ostatak momčadi je bio na vrlo visokom nivou. Trebali bi bar donekle i danas ponoviti takav pristup.
U 2. kolu igraju: Novska – Zadar, Zanatlija – Velebit, Željezničar – Konikom Osijek, Grmoščica – Zaprešić, Kandit Premijer – Radnik, Poštar – Rijeka.