Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Dva gola, tri boda

17.09.2010. 22:00
Dva gola, tri boda


Zadar je u 8. kolu Prve HNL na Stanovima zgodicima Cona i Bilavera došao do tri vrijedna boda protiv Istre 1961. Odlučujući trenuci zbili su se na otvaranju utakmice i početku drugog poluvremena kada su Zadrani uspjeli pronaći put do gostujuće mreže, nakon čega su znali sačuvati to vodstvo i utakmicu mirno privesti kraju
Zadar je od prve minute krenuo ofenzivno prema vratima gostiju iz Istre. Već u 2. minuti Šare je s lijeve strane uputio oštar udarac prema gostujućim vratima, Škorić je na mjestu. U 7. minuti Mršić je iz slobodnjaka s 30 metara uputio pravu bombu prema gostujućim vratima, Škorić krajnjim naporom kroti njegov udarac.
Već minutu kasnije Zadar je poveo. Mršić je izveo korner s lijeve strane, Con sam ko duh na pet metara zakucava loptu glavom u mrežu nemoćnog Škorića – 1:0. Nakon toga Zadrani se svjesno ili nesvjesno povlače, a  igru diktiraju izabranici Roberta Jarnija. Igrala se 17. minuta kada je Anđelković  20-ak metara uputio prvi pravi udarac prem domaćim vratima, Ježina je siguran. U 26. minuti Zadar je mogao do povećanja vodstva. Zadrani su izveli odličnu kontru, Santini je prebacio loptu na lijevi bok za Gospića koji odlično vidi utrčalog Begonju. Mladi Zadrov veznjak izlazi sam ispred Škorića, puca poluvisoko s vrha šesnaesterca, ali gostujući vratar brani njegov udarac. 
U zadnjih petnaest minuta prvog poluvremena Istra je bila stalno na polovici Zadrana, a gol je visio u zraku. Ipak prvu prigodu imaju domaćini, Mršić je opalio iz slobodnjaka malo iskosa s desne strane, Škorić vadi loptu ispod same grede. U 35. minuti brza kontra Istrijana, Alimi tuče s vrha kaznenog prostora, Ježina odlično brani. Tri minute kasnije domaća momčad je živjela stvarno opasno. Najprije je Glumac s gol crte obranio jedan udarac koji je došao iz gužve koja se stvorila u kaznenom prostoru Zadra, da bi u nastavku akcije Ježina skinuo fantastičan udarac Anđelkovića. Zadar se uspio obraniti i s minimalnim vodstvom otići na odmor.
Prvih desetak minuta igralo se bez pravih prigoda, a onda su Zadrani uz pravi pljusak koji se spustio na Stanove povisili vodstvo. Ponovno je sve krenulo od jedne prekinute akcije Istre. Banović je na desnoj strani pronašao Bilavera koji se sjuro u sredinu i umjesto mogućnosti da uposli utrčalog Mršića izabrao drugu varrijantu. Opalio je  20 metara pod samu gredu gostujućih vratiju, skinuo paučinu i povisio na 2:0. Fantastičan zgoditak Zadrovog kapetana. 
Nakon toga igra se potpuno razvodnila, Zadra je preuzeo inicijativu na sredini terena gdje gostujući igrači nisu uspijevali proći, barem ne s loptom. Tek u 88. minuti Istra je uspjela uputiti prvi ozbiljniji udarac i to Linić, ali je Ježina uspio ukrotiti i taj opasan udarac. U sudačkoj nadoknadi Terkeš je na asistenciju Santinija pogodio vratnicu. Vrijedni bodovi za prvoligaša sa Stanova.


 ZADAR – ISTRA 1961 2:0


ZADAR – Igralište u Stanovima. Gledatelja: Sudac: Danijel Trampus (Osijek). Pomoćnici: Boško Vukušić (Zagreb) i Petar Gabrilo (Split). Strijelci: 1:0 Con (8′), 2:0 Bilaver (55′). Žuti kartoni: Peraić (Zadar), Sušić (Istra)
ZADAR: Ježina7, Bilaver 7, Šare 6,5, Con 7, Begonja 6,5 (od 72. Peraić -), Gospić 6,5 (od 46. Jerbić 6,5), Banović 6,5, Puljić 6,5, Santini 6,5, Glumac 6,5, Mršić 6,5 (od 79. Terkeš -). Trener: Dalibor Zebić
ISTRA 1961: Škorić 5,5, Kacić 5,5, Sušić 5,5, Linić 6, Anđelković 6,5, Prelčec 5,5 (od 46. Marković 5,5), Pauletić 5,5, Barišić 5,5, Alimi 5,5, Stupić 5,5 (od 69. Hadžić -), Eliomar  5 (od 77. Batelić -). Trener: Robert Jarni