Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Drugu nagradu osvojio Fabio Šimićev, fotograf Zadarskog lista

Autor: Marija Knežević

17.09.2012. 22:00
Drugu nagradu  osvojio Fabio Šimićev, fotograf  Zadarskog lista

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Fotografija je nastala na jednom turističkom brodu koji je vozio turiste s Paga na Rab… Nisam je morao nagovarati da se slika, ona je stajala na prozoru i smijala se, a ja sam čekao pravi trenutak, kaže Fabio, mladi fotograf čija se kreativnost i kvaliteta fotografija povećava proporcionalno s vremenom


Fotograf Zadarskog lista Fabio Šimićev osvojio je drugu nagradu Royalove zaklade za međugeneracijsku solidarnost i Zbora fotoreportera Hrvatske na temu “Treća mladost”. Prvu nagradu osvojio je slobodni fotograf Mario Periša, a treću CROPIX-ov fotoreporter Dragan Matić.
– Nisam očekivao da ću ući među prva tri, iznenadilo me. Fotografija je nastala na jednom turističkom brodu koji je vozio turiste s Paga na Rab… Ta gospođa je Austrijanka, koliko sam shvatio. Nisam je morao nagovarati da se slika, ona je stajala na prozoru, a ja sam čekao pravi trenutak, kaže Fabio, mladi fotograf čija se kreativnost i kvaliteta fotografija povećava proporcionalno s vremenom.
U Novinarskom domu u Zagrebu u ponedjeljak je predstavljena izložba fotografija “Treća mladost” i na njoj je izloženo 15 izabranih fotografija.
– Sretan sam zbog nagrade, to je za mene velika stvar, kazao je Fabio.
Izložba je organizirana u povodu Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Fotografije su izabrane preko natječaja na koji je pristiglo ukupno 249 fotografija koje je poslalo 39 profesionalnih fotografa. Nagrade i priznanja uručila je upraviteljica Royalove zaklade za međugeneracijsku solidarnost Iva Radušić. Pobjedničke i izložene fotografije odabrali su Ratko Mavar, fotograf i samostalni umjetnik, Maja Strgar Kurečić, docentica na Katedri za reprodukcijsku fotografiju na zagrebačkom Grafičkom fakultetu, i Sanja Glas Sambolec, predstavnica Royala.
Royalova zaklada za međugeneracijsku solidarnost pružila je priliku profesionalnim fotoreporterima da autorskim fotografijama pokažu i afirmiraju mudrost, vitalnost, životno veselje i solidarnost između starijih osoba i mlađih generacija. Fotografije prikazuju nježnost, toplinu i ljubav prema osobama treće životne dobi.