Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Koncert na kojem će Zadrani stati uz Stephanie

Autor: Suzana Bandić

17.09.2012. 22:00
Koncert na kojem će Zadrani stati uz Stephanie

Foto: Zvonko KUCELIN



– Pozivamo Zadrane da dođu na Višnjik u srijedu navečer, da se zabave i ujedno kupnjom karte pomognu našoj Stephanie – poručili su roditelji petogodišnje djevojčice i organizatori humanitarne akcije “Samo želim biti zdrava”
Na posebnom žiro-računu otvorenom za prikupljanje pomoći za petogodišnju Stephanie Milda u utorak ujutro bilo je 635 kuna, izvijestili su organizatori humanitarne akcije “Samo želim biti zdrava” i roditelji oboljele djevojčice. Oni do subote, 25. rujna, kako bi Stephanie otputovala na operaciju u Ameriku, moraju američkoj ambasadi u Zagrebu dostaviti račun na uvid.
– Da bi obitelj dobila vizu, i da bi Stephanie mogla otputovati na operaciju zakazanu za 27. rujna kod dr. Davida Frama u Chicagu, na računu mora biti najmanje milijun kuna. Mi se iskreno nadamo da će se to i dogoditi, te da će novac, koji još uvijek nedostaje, biti do tada prikupljen – rekao je Vlatko Štrbac, jedan od organizatora akcije i predsjednik kulturno-zabavne udruge Zara na današnjoj konferenciji za medije održanoj u restoranu Bruschetta. Štrbac je još jednom pozvao  sve ljude dobre volje da dođu u srijedu navečer u 20 sati, na humanitarni koncert na Višnjiku, a tom njegovom pozivu pridružili su se i Tamara Šoletić, zadarska glumica koja će voditi program, Tomislav Žmikić Žmike, prijatelj obitelji Milda te Oliver J- Berekin koji se predstavnicima medija obratio u ime svojih kolega – izvođača.
– Moram istaknuti da mi je izuzetna čast sudjelovati u jednoj ovakvoj akciji gdje kroz svoje zanimanje, svojim pjesmama, ja, a tako i moji kolege, možemo pridonijeti u nečem ovako humanom. Ja osobno nisam slučajno dio ovog “zadarskog srca”. Tijekom svog školovanja puno sam vremena proveo u Zadru, puno me lijepih uspomena veže za ovaj grad i ove ljude pa je stoga moje zadovoljstvo zbog sudjelovanja i veće – rekao je Oliver Jakovčev, popularno zvani Oliver J-Berekin, zaključivši kako je zapravo “cijela priča da se jednom malom biću koje je tek počelo živjeti pomogne u osiguravanju jednog normalnog odrastanja”.
Zvijezda s malih ekrana, Tamara Šoletić, naglasila je kako ova akcija, koja se u javnosti spominje kao svojevrstan fenomen s obzirom na razmjere koje je poprimila, ne bi bila moguća bez građana ovog našeg divnog grada, ali niti bez medija koji su proširili informaciju o malenoj djevojčici i problemima u kojima se našla.
– Mišljenja sam da bi ljudskost, suosjećanje i pomaganje koje su ovih dana pokazali Zadrani, trebali biti, ne fenomen, već nešto što je normalno i što se podrazumijeva – rekla je popularna “Lili” izrazivši veliko zadovoljstvo što je akcija za pomoć Stephanie izišla iz zadarskih, lokalnih okvira te se proširila i na ostale dijelove zemlje gdje se ovih dana također prikupljao novac za liječenje malene Zadranke.
– Pozivam Zadrane da dođu na Višnjik u srijedu navečer, da se zabave i kupnjom karte ujedno i pomognu našoj Stephanie – dodala je na kraju Šoletić.
Inače, osim na konferenciji za novinare nazočnog Olivera J-Berekina, za Stephanie – djevojčicu čarobnog osmijeha, na Višnjiku će zapjevati i Hari Rončević, Mladen Grdović, Boris Martinović, Ivana Kovač, Lidija Bačić, Dražen Zečić, grupa Banana te klape Intrade, Sol, Leut, Cambi Kaštela i Sveti Florijan.