Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Neobjašnjiva lakoća primanja golova

Autor: Drago Bajković

17.09.2012. 22:00
Neobjašnjiva lakoća  primanja golova

Foto: PIXELL



Koliko je nedjeljni sastanak Rena Sinovčića s igračima bio uvjerljiv vidjet ćemo sljedeće subote. Nadajmo se da će Zadrani napokon protiv Intera pokazati da nisu zaboravili igrati nogomet
Kada jedna  momčad u devet minuta primi tri zgoditka onda evidentno nešto ne štima u toj  družini. Do 60. minute sve je  po Zadrane u Parku mladeži  išlo dobro, držali su “nulu” i  povremeno prijetili iz kontri. Međutim, onda se sve  raspalo. Nakon zgoditka Ercega u 62. minuti Zadar je  nestao s travnjaka, dvije minute kasnije primio je i drugi  zgoditak, a za još sedam se u  potpunosti raspao.
Kolo iznenađenja
Iako su na Stanovima  najavljivali veliku borbu za  jedan bod, čak potajno i razmišljali o tri, ništa se od toga  nije dogodilo. Stigao je četvrti poraz koji uz četiri remija čini mršavu bilancu  momčadi sa Stanova. Ako  ovome podatku pridodamo  onaj da su Zadrani tek pet  puta ugurali loptu u suparničku mrežu, a iz svoje je  vadili 13 puta, jasno je da  kriza trese Stanove. I da se  što prije treba “vaditi” jer bi  ubrzo moglo biti kasno. Moram priznati, čak se i autor  ovoga teksta nadao da će u  Splitu Zadar napokon proigrati, pa i iznenaditi domaćine. Nažalost, prevario  sam se.
Moglo bi se reći da je 8.  kolo donijelo dosta iznenađenja. Prvo i najveće je  svakako remi Dinama na  Maksimiru protiv Osijeka.  Stanko Mršić, kako je i najavljivao, nije dozvolio da “modri” utrže sav plijen. Put Osijeka otišao je jedan. Dinamo  sada ima 20, a Osijek  na 7. mjestu 11 bodova. Još veće iznenađenje dogodilo se  u Koprivnici. Slaven  Belupo, najvjerniji  pratitelj Dinama, poražen je na svom travnjaku  od Rijeke 1:3. Farmaceuti u  toj utakmici nisu bili ni nalik  momčadi iz većeg dijela prvenstva. Rijeka je to iskoristila i s 12 bodova skočila  na 6. mjesto. Slaven je ostao  na dva boda zaostatka za  Dinamom. Inter je na svom  travnjaku bio na korak od  pobjede nad Hajdukom. U  posljednjim trenucima utakmice Šarić nije iskoristio jedanaesterac, točnije  Blažević ga je obranio. Hajduk je zadržao 4. mjesto s 12  bodova, dok Inter na 10.  mjestu ima 6. Još jedno, mogli bi reći, iznenađenje dogodilo se u Vinkovcima gdje  je Cibalia bila bolja od Lokomotive 3:2. Lokomotiva  je pala na 8. mjesto, dok  Cibalia drži 9. Zagreb je u  Puli uspio osvojiti prvi bod u  ovome prvenstvu. Mreže se  nisu tresle, završilo je 0:0.  Istra je zadržala 5. mjesto s  12 bodova, dok je Zagreb i dalje posljednji.
Biti ili ne biti
Zadar u sljedeća dva  kola očekuju krucijalne  utakmice i ako ne pobijedi u  obje, budućnost mu nije blistava. Najprije u 8. kolu  dočekuje Inter koji je osokoljen bodom protiv Hajduka. Koliko je nedjeljni sastanak Rena Sinovčića s  igračima bio uvjerljiv vidjet  ćemo sljedeće subote. Nadajmo se da će Zadrani napokon pokazati da nisu zaboravili igrati nogomet,  većina ovih igrača je prošle  sezone pružala odlične partije. Neki čak i maestralne. E  pa pobijedite, napokon!
Derbi sljedećeg kola igra  se na Kantridi gdje dolazi  umorni Dinamo koji je kroz  tjedan odigrao utakmicu Lige prvaka s Portom. Ne bi se  iznenadili da ova pobjeda u  Koprivnici rezultira barem  bodom protiv Zagrepčana.  Drugi derbi igra se u Splitu  gdje Hajduk dočekuje Slaven Belupo. “Bili” će imati  težak zadatak, čak možda i  pretežak da dođu do pobjede  nad “farmaceutima”. I tu se  remi čini kao realna opcija.  Split će na gostovanje kod  Bonačićeva Zagreba. Možda  je to prigoda za prvu pobjedu  “pjesnika” ove sezone s obzirom da crveni iz Parka mladeži loše igraju na strani. Lokomotiva će dočekati Istru  1961. I to bi mogao biti interesantan dvoboj u kojem  igraju sva tri znaka sportske  prognoze. U sljedećem kolu  igra se i slavonski derbi. Osijek će u Gradskom vrtu  dočekati Cibaliju. Dvoboj je  to koji uvijek izazove potrese, čini nam se da je domaćin  ipak u blagoj prednosti.