Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nešto će se promijeniti nakon nedjeljnog sastanka

Autor: Drago Bajković

17.09.2012. 22:00
Nešto će se promijeniti nakon nedjeljnog sastanka

Foto: Vedran SITNICA



Nadam se i vjerujem nabolje. Morali smo razdrmati momčad kako bi se vratili na pravi kolosijek. Nismo mogli dozvoliti da se ovakvo stanje nastavi – kazao je Bajlo
Voda je došla do grla i prijeti potopom. To je činjenično stanje i od njega se ne smije bježati. Prvoligaš sa Stanova je u osam kola, koliko je odigrano ove jeseni, osvojio samo četiri boda i drži pretposljednje mjesto na ljestvici. Posljednji poraz Zadrani su u subotu doživjeli u Parku mladeži. Nakon dobrog prvog poluvremena momčad Dalibora Zebića u nastavku je u devet minuta (od 62.-71. minute) primila tri zgoditka i sve je bilo gotovo. Na Stanovima su zazvonila sva zvona za uzbunu.
– Situacija je teška i ne može nas ostaviti ravnodušnima. Rekao bih da je stanje zabrinjavajuće, iako ga još ne bih nazvao alarmantnim – kazivao je jučer ujutro Josip Bajlo, predsjednik Zadra.
– Nismo mogli dozvoliti da se ovakvo stanje nastavi. Zato je s igračima i stožerom održan sastanak na kojem je bilo i povišenih tonova. U jedno sam siguran, nakon ovoga sastanka nešto će se promijeniti, nadam se i vjerujem nabolje. Morali smo razdrmati momčad kako bi se vratili na pravi kolosijek.
Znači li to da će biti određenih sankcija za igrače i stožer?
– Za sada neće iako ni ta varijanta nije nemoguća. Donesena je odluka da se trenira dva puta na dan, s time da i tu treba biti oprezan. Na stožeru je velika odgovornost kako se s dvostrukim treninzima ne bi napravio kontraefekt. Mislim da je dupli trening dobra stvar, prvenstveno zbog toga da se postigne psihološki efekt. I da momčad prije svega bude prava klapa.
Vratimo se još malo utakmici u Splitu u kojoj je Zadar odigrao relativno dobro prvo poluvrijeme?
– Odigrali smo kvalitetno taj prvi dio. Moram naglasiti da je Splitu pomagala i bura, i u tih prvih 45 minuta uspjeli su nam složiti tek jednu pravu priliku. S druge strane smo u tri navrata bili na korak od njihovih vratiju, međutim opet je nedostajao taj zadnji pas. U svlačionici smo se dogovorili da nastavimo u istom ritmu, što nam je pošlo za rukom u prvih 15 minuta nastavka.
Međutim, onda se sve raspalo u devet minuta?
– Neobjašnjivo. Ivančić je izgubio loptu na njihovoj polovici, čak i u nelošoj situaciji. Domaćin je odigrao brzu kontru i zabio gol. Umjesto da stanemo na loptu mi smo željeli odmah zabiti za izjednačenje i dozvolili im da iz identične akcije opet poentiraju. Takva nam se situacija dogodila i protiv Hajduka i Slaven Belupa. Igrači izgube raspored na travnjaku i dolazi do raspada sistema. Taj problem moramo što prije otkloniti.
U sljedećem kolu na Stanove stiže Inter osokoljen bodom u dvoboju s Hajdukom.
– Dolazi nam opasan suparnik kojeg nikako ne smijemo podcijeniti. Ne treba niti posebno naglašavati koliko nam je ta utakmica važna i da moramo pobijediti pod svaku cijenu. Imam informacije da je Inter u Parku mladeži kolo prije propustio tri čista zicera i da su Splitu mogli uzeti sva tri boda na njihovom travnjaku. Bili su i vrlo blizu pobjede nad Hajdukom. Međutim, mislim da ih možemo pobijediti, naravno pod uvjetom da damo maksimum svojih mogućnosti. Optimist sam – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Bajlo.