Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Studentice prikupljale novac za Stephanie mjereći tlak i šećer u krvi

Autor: Irena Jurjević

17.09.2012. 22:00
Studentice prikupljale novac za Stephanie mjereći tlak i šećer u krvi

Foto: Adam VIDAS



Studenti studija sestrinstva sa Sveučilišta u Zadru tijekom posljednjih  dana na svoj način su se  odazvali prikupljanju novca za operaciju teško bolesne djevojčice Stephanie  Milda. Prvo u trgovačkom  centru City Galleria pa  potom na Narodnom  trgu i ispred Arheološkog  muzeja, zadarski studenti  dali su se u mjerenje tlaka  i šećera građana primajući  pritom od istih i dobrovoljne priloge.
– Mjerimo tlak i šećer i  svatko donira koliko  može. Odaziv je jako dobar, zadovoljni smo. Čak  su i tlakovi i razine šećera  dobri s obzirom na ovu  temperaturu, kazale su  jučer djevojke Tina Benić  i Loreta Čirjak, studentice  na studiju sestrinstva  Sveučilišta u Zadru.
U ovom pothvatu studenti  su se udružili sa zadarskom dijabetičkom udrugom koja im je donirala  potrebni pribor – aparate  za mjerenje šećera, trake i  lancete, dok su tlakomjere  donirali OB Zadar i Medicinska škola Ante Kuzmanića.
Do sada im je “kroz ruke”,  kažu, prošlo 600-tinjak  ljudi, 200 u trgovačkom  centru na Relji te 400 na  Narodnom trgu i Forumu.  U planu je još jedna akcija  u subotu u centru Supernova, nakon čega će studenti prebrojati novac i  uplatiti ga na račun otvoren za donacije upućene  za Stephanie.