Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Pijavica raskrila krov, letjele daske, uništeno grožđe…

17.09.2013. 22:00
Pijavica raskrila krov, letjele daske, uništeno grožđe…


Nitko srećom, nije stradao kada je snažna pijavica jučer oko 6 sati ujutro poharala zadarski gradski predio – Smiljevac gdje su uglavnom obiteljske kuće. Šteta je svakako golema, ali ona će se tek naknadno utvrđivati.
Najgore je prošao Željko Pinčić kojemu je pijavica odnijela četvrtinu krova na obiteljskoj katnici tako da je jučerašnje prijepodne pokušavao sanirati štetu i spasiti što se može. S krova mu je na sve strane odletjelo preko 400 crepova.
– To se dogodilo baš kad sam krenuo na posao tako da pijavicu nisam vidio. U panici su me zvali žena i djeca i ispričali što se dogodilo i kad sam se vratio imao sam što vidjeti – fali mi četvrtina krova. Sva sreća da imam rezervne crepove pa sam ih odmah promijenio jer vrijeme je nestabilno, ispričao je jučer Željko Pinčić vlasnik obiteljske kuće katnice s visokim potkrovljem na adresi Marina Getaldića na kućnom broju 10.
Ispričao je još kako mu je na krov garaže “doletio” i veliki suncobran težak zasigurno tridesetak kilograma iz obližnje slastičarnice udaljene nekih 150 metara.
Vidosava Marinović i jučer je nakon svega, ispričala kako je još uvijek u šoku iako joj je to bio drugi “bliski” susret s pijavicom u životu. Više je puta uzbuđenim glasom ponovila kako joj je najvažnije da je “glava na ramenu” te da joj je kuća ostala neoštećena, a za sve drugo, kako je rekla, će lako.
– To je počelo negdje oko 6 sati i trajalo je kratko. Možda svega desetak minuta. Najviše mi je štete u vrtu jer su u jednom trenutku, kao na filmu, drvene daske iz obližnje kuće počele letjeti kao da su od papira i to daske od dva metra. Neke su mi “poklopile” masline, ali ipak, nisu stradale. No loza mi je uništena, stuklo mi je grožđe koje sam poslije svega jedino mogla pokupiti i baciti u smeće. Ali, svo zlo s tim, zaključila je Vidosava Marinović dodajući kako je pijavica poharala “samo par kuća” na tom predjelu.