Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Grb općine Sukošan učiteljici matematike Raji Peričić

17.09.2016. 22:00
Grb općine Sukošan učiteljici matematike Raji Peričić


Prisjećanjem na poginule branitelje i civile iz Domovinskog rata, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, svetom misom u crkvi sv. Kasijana i svečanom sjednicom Vijeća žitelji općine Sukošan (Sukošan, Debeljak, Gorica, Glavica) u subotu i nedjelju obilježili su Dan općine i 25. obljetnicu Dana obrane Sukošana i Debeljaka. Prije točno 25 godina mještani i hrvatski vojnici su spriječili prodor agresora na Jadransku magistralu u namjeri da mladu državu Hrvatsku presjeku na dva dijela.
– Dan obrane 18. rujna, ni mi niti mlađi naraštaji nikada ne smijemo zaboraviti, prvenstveno se sjećajući naših poginulih hrvatskih vitezova, kao i dana kada je agresor pokušao zauzeti hrvatski Sukošan i Jadransku magistralu, poručio je Tomislav Dražić, predsjednik Općinskog vijeća.
U to teško vrijeme, u najpresudnijim trenucima obrane Sukošana i Debeljaka iskazana je izuzetnu hrabrost i domoljublje za svoju tek osnovanu državu.
– Prenoseći istinu o Domovinskom ratu to nikad ne smijemo zaboraviti, istaknuo je Dražić.
Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj u Domu mladeži, uz općinske žitelje, vijećnike, predstavnike političkih stranaka i roditelja poginulih branitelja, nazočili su brojni uglednici društvenog, političkog i gospodarskog života.
– Iza nas su četiri gladne godine Milanovićeve Vlade koja je prema zadarskom području imala maćehinski odnos. Nismo mogli doći ni do EU fondova ni do državnih sredstava. Međutim, zahvaljujući sinergiji Zadarske županije, župana Stipe Zrilića, gradonačelnika i načelnika, ostvarili smo zavidne rezultate i omogućili bolji život i nova radna mjesta, rekao je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, istaknuvši kako je na parlamentarnim izborima u Zadarskoj županiji HDZ premoćno pobijedio.
Općinske zahvalnice dodijeljene su Ivanu Smoliću Ročku, volonteru i entuzijastu iz Debeljaka; ekipi Makarunci iz sukošanskog zaseoka Makarska za organiziranje gastro-zabavnih manifestacija Feštica utorkom te Župnom zboru sv. Kasijan.
Grb općine dodijeljen je učiteljici matematike Raji Peričić iz Sukošana koja je nedavno nakon 40 godina staža u ovdašnjoj školi otišla u zasluženu mirovinu.