Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Uhvaćen kradljivac vatrogasnih aparata i bicikala

17.10.2010. 22:00
Uhvaćen kradljivac vatrogasnih aparata i bicikala


Džepari su krali novčanike usred bijela dana u gužvi trgovina. Iz “Tankerkomercove” marine ukraden je gumeni čamac s izvanbrodskim motorom, a jedan je Pridražanin zaradio kaznenu prijavu, jer je godinu dana eksploatirao građevinski kamen bez koncesije
Tijekom noći s petka na subotu u Ulici Josipa Hatzea bb u Zadru nepoznati je razbojnik provalio u skladište građevinskog materijala u vlasništvu poduzeća “Beneficium projekt” d.o.o., a ukrao je veću količinu raznih vrsta elektroinstalacijskih kabela. Materijalna šteta iznosi gotovo 13 tisuća kuna. Protekle subote tijekom noći iz „Tankerkomercove” marine u Zadru s motornog broda “Sea D” u vlasništvu tvrtke „Danforht ventures inc.” iz Velike Britanije, ukraden je gumeni čamac “bombard”, dužine oko tri i pol metra s izvanbrodskim motorom „yamaha” od 20 konjskih snaga. Pričinjena je šteta od 35 tisuća kuna. U subotu tijekom dana između 11 i 12 sati u Strosmayerovoj ulici i Kalelargi, spretni je džepar iskoristio nepažnju četiriju žene koje su se nalazile u trgovini te im je iz torbica ukrao novčanike s osobnim dokumentima i novcem. Ukupna materijalna šteta iznosi četiri tisuće kuna. U Ulici Milke Trnine na kućnom broju 21 i 23., iz vatrogasnih ormarića, što se nalaze u ulazima stambenih zgrada, odnesena su vatrogasna crijeva i mlaznice. U ovom je slučaju šteta procijenjana na oko četiri tisuće kuna.
Još je jedna naša sugrađanka opljačkana u trgovini. Riječ je o Trgovačkom obrtu “Mango” gdje je lopov uspio 53-godišnjakinji ukrasti novčanik s dokumentima i manjim novčanim iznosom, od dvije i pol tisuće kuna.
Osim krađa, policajci PU zadarske su u svom zapisniku proteklog vikenda zabilježili i protupravnu eksploataciju rudnog blaga.
Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 42-godišnjak iz Pridrage u svojstvu vlasnika i odgovorne osobe jednog trgovačkog društva od 1. rujna 2008. godine, pa do 31. prosinca 2009. godine obavljao protupravnu eksploataciju građevnog kamena na eksploatacijskom polju “Pridraga 2” bez rudarske koncesije te je protupravno eksploatirao gotovo 220 m3 kamena čime je pribavio imovinsku korist od 340 tisuća kuna. Protiv njega je podnesena kaznena prijava. Zadarski su policajci okončali i kriminalističko istraživanje te je utvrđeno da je 21-godišnjak iz Zadra tijekom kolovoza i rujna u tri navrata iz vatrogasnih ormarića stambenih zgrada u Zadru ukrao više vatrogasnih crijeva i mlaznica te u srpnju u mjestu Kožino s terase obiteljske kuće ukrao mobitel 41-godišnjaka. Protiv 21-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela krađe.
Uhvaćen je i mladić u dobi od 18 godina za kojeg se sumnja da je krao bicikle. Nakon obavljene kriminalističke obrade, policajci su došli do saznanja da je on od mjeseca travnja do listopada ove godine na području Zadra ukrao četiri bicikla u vrijednosti od tisuću i pol do tri tisuće kuna. Protiv 18-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađa.