Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Hrabrošću smo pobijedili “modre”

17.10.2011. 22:00
Hrabrošću smo pobijedili “modre”


Činjenica je da smo u ovoj utakmici odigrali momčadski, u svakom trenutku su jedan ili dvojica pokrivala leđa svom suigraču. Slažem se da je ovo možda i najzrelija naša utakmica unatrag dosta sezona – kazao je Mršić


Cijeli tjedan će u Zadru, točnije na Stanovima biti sunčano. Vjerojatno se Zoran Vakula ili Milan Sijerković ne bi složili s ovom vremenskom prognozom. Ipak, morali bismo im pojasniti da se ne radi o vremenskoj, već sportskoj prognozi te da nakon pobjede nad Dinamom “kiša” jednostavno ne može padati, barem ne na Stanovima. U svakom slučaju dojmovi se, htjeli to neki priznati ili ne, nisu još slegli. Zadar je u fantastičnoj predstavi uspio pobijediti sudionika Lige prvaka, zagrebački Dinamo i zaslužio je da uživa u slavi, barem do sljedeće subote kada ih očekuje gostovanje u Vinkovcima. Trener Dalibor Zebić kazao je nakon utakmice najveću istinu “u mojoj momčadi nije bilo loše karike”, a Santini se nadovezao izjavom “najbolji igrač bila je momčad”. Sve je rečeno u te dvije izjave, momčad Zadra je izgledala kao jedno tijelo, a onda ni euroligaš ne može ništa. Zadrani se nisu obezglavili kada je Beqiraj doveo Dinamo u vodstvo, a u 39. minuti fantastična asistencija Antonija Mršića i Luka Begonja postiže gol za izjednačenje. Kasnije je Santini odličnim udarcem s 20-ak metara donio veliko slavlje na Stanovima.
– Slažem se da je ovo možda i najveća pobjeda Zadra u posljednjih deset godina. Dojmovi se sliježu, ali dopustite nam da se još veselimo jer ne pobjeđuje se ovako jaki Dinamo svaki dan. S druge strane svjesni smo da život ide dalje i da se moramo okrenuti utakmici u Vinkovcima – kazivao je jučer ujutro Antonio Mršić, koji je protiv “modri” bio u pravoj formi. Njegova lopta s očima prema Begonji u 39. minuti rezultirala je izjednačenjem.
– Vikao sam Suraću da mi što brže baci loptu iz auta jer sam bio iza leđa Dinamove obrane. Ušao sam u šesnaesterac, a već ranije sam vidio Begonju na 20-ak metara kako hita prema gostujućem golu. Ubacio sam na desetak metara gdje je Begonja trebao dotrčati i dalje je sve poznato. Lukin udarac je Kelava prvi put obranio, ali drugi put nije mogao ništa.
Dogovor sa Santinijem
Činjenica je da vas vodstvo Dinama nije uzdrmalo, nastavili ste igrati u istom ritmu do izjednačenja.
– Bez obzira na primljeni zgoditak Dinamo nije igrao ništa posebno. Čak smo do tog gola mi imali bolje prilike, samo je nedostajao zadnji pas da ugrozimo Kelavu. Dogovorili smo se nakon gola Beqiraja nastaviti po zacrtanom planu i to nam je donijelo rezultate. Kada smo izjednačili trener Zebić nam je rekao da izdržimo do odmora. U svlačionici nam je “šef” rekao da igramo dobro i da trebamo nastaviti u istom ritmu.
Sudjelovali ste i kod drugog zgoditka. Svi su očekivali da ćete vi pucati slobodnjak?
– Istina je da sam ja u većini slučajeva zadužen za slobodne udarce. Vježbamo na treninzima ovakve situacije. Međutim, ovaj put me Santini pitao može li on i ja sam mu prepustio tu ulogu. Fantastično je pogodio i nitko sretniji od mene što je to ispalo tako. Činjenica je da možda i Dinamovi igrači očekivali moj udarac i da je Santini za njih bio iznenađenje. U svakom slučaju smo pogodili.
Slijedi Cibalija
Do kraja utakmici bespoštedno ste branili stečeno vodstvo, nerijetko s po dva, tri uklizavanja u jednoj akciji. A malo i otezanjem igre.
– Činjenica je da smo u ovoj utakmici odigrali momčadski, u svakom trenutku su jedan ili dvojica pokrivala leđa svom suigraču. Imali smo još nekoliko situacija u kojima smo mogli ozbiljnije zaprijetiti gostima iz Zagreba, ali i ovako je odlično. Slažem se da je ovo možda i najzrelija naša utakmica unatrag dosta sezona. Ipak, moramo priznati da smo malo i otezali s igrom, ali smatram da je sve bilo u granicama korektnosti. Uostalom, zar Dinamo ne čini iste stvari kada igra protiv jačih suparnika. Hrabrošću smo pobijedili “modre”.
Ovu pobjedu bi bilo neloše “oploditi” nekim bodom iz Vinkovaca iako tamo putujete oslabljeni za “požutjele” Santinija, Suraća i Banovića.
– Istina je da će nam jako nedostajati Surać, Santini i Banović, ali smatram da nemamo što izgubiti u Vinkovcima, možemo samo dobiti. Uvijek smo dobro igrali u gostima kod Cibalije, pa zašto to ne bi bilo i ovaj put. Atmosfera u našim redovima je fantastična i smatram da bez obzira na neigranje ovoga trojca možemo puno napraviti na tom gostovanju u Slavoniji. Cibalia mora pobijediti nakon ovoga poraza u Šibeniku, iako sam čuo da nisu igrali loše. Nismo bez šansi, to nikako – kazao je na kraju razgovora Antonio Mršić.


Otac Stanko nije imao primjedbi




Po završetku utakmice primjetili smo Stanka Mršića kako veselo šeta hodnicima stadiona na Stanovima. Je li bilo pohvala?
– Otac mi je čestitao i rekao je da smo odigrali odlično. Pohvalio me i za moju partiju, a inače on uvijek ima neku zamjerku. Otac bi u situaciji da zabijem četiri gola rekao zašto ih nije bilo pet. Ovoga puta iz njegovih usta čuo sam samo pohvale i čestitke – kazao je Antonio.


Uz ovakvu publiku možemo “ponavljati Dinamo”


Nezaobilazno je bilo pitanje “zašto ne igrate ovako i protiv drugih suparnika, osim Hajduka i Dinama”?
– Teško je na to odgovoriti. Smatram da i u drugi utakmicama postoji pozitivan naboj, ali se on iz ovog ili onog razloga malo razvodni. Nekad i želimo napraviti više, ali ne polazi nam sve za nogom. Činjenica je da ovako ispunjene tribine na Stanovima daju dodatni impuls. Kada čujete iz gledališta nagradu za svako uklizavanje i bespoštednost, onda morate jurišati na suparnički gol. Nadam se da će ova pobjeda dovesti puno ljudi na tribine u Stanovima kako bismo imali atmosferu barem približnu ovoj protiv Dinama – kazao je Mršić.


Redoslijed strijelaca Prve HNL


9 golova: Ivan Santini (Zadar)
6 golova: Fatos Beqiraj (Dinamo), Marin Tomasov (Hajduk)
5 golova: Leon Benko (Slaven Belupo), Ante Vukušić (Hajduk)
4 gola: Domagoj Antolić (Lokomotiva), Mario Šitum Luis Ibanez (Dinamo), Romano Obilinović (Split), Anas Sharbini (Hajduk)
3 gola: Luka Begonja (Zadar), Arber Abilaliaj (Inter), Henri Belle (Istra 1981), Tomislav Bušić (Slaven Belupo), Mateo Kovačić, Ante Rukavina (Dinamo), Damir Kreilach (Rijeka), Enes Novinić (Karlovac), Ahmad Sharbini (Hajduk)


Begonja i Sarić danas protiv Srbije


Dobri nastupi ove jeseni bila su odlična preporuka Luki Begonji i Anti Sariću za poziv u reprezentaciju do 20 godina koja danas ima utakmicu u Somboru protiv vršnjaka iz Srbije. Begonja je u dresu Zadra napravio korak više od onoga što je pokazivao lani, a Sariću, koji je inače konkurirao za mjesto na desnom boku, otvorio se prostor u zadnjoj liniji nakon niza izostanaka obrambenih igrača.