Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Od vrlo dobrog do neprepoznatljivog

17.10.2011. 22:00


Kada je na poluvremenu dvoboja prvog kola A-1 lige između košarkašica Zadra i Jollyja semafor pokazao 33:39, svjedočio je o agilnoj domaćoj ekipi, željnoj dokazivanja i nadigravanja s objektivno puno jačim suparnicama. Igračice Marije Mazije u uvodnih su 20 minuta, a posebno u drugoj četvrtini, pokazale da nisu impresionirane renomeom protivničkog sastava. Ulaskom Lare Nikpalj čak se činilo da će Jolliete teškom mukom do prvog ovosezonskog slavlja, dok su najoptimističniji vjerojatno pomišljali i na senzaciju već na otvaranju prvenstva.
No, u nastavku smo gledali potpuno drugačiju sliku, tj. samo gostujuću ekipu. Igra “bijelo-plavih” raspala se do neprepoznatljivosti. Kao da je Zadrankama odjednom došlo do glave: “Hej, pa zaboravile smo da igramo s ekipom koja nas je u stanju lakoćom nadigrati, kući bez problema otići s 30-ak koševa prednosti”. Zadar se evidentno prisjetio da je zaboravio na strah, jer, kako drugačije objasniti šuteve koji su toliko puta upućeni, a da nisu završili niti na prvom obruču, odnosno brojne i nepotrebne tehničke greške i izgubljene lopte. Košarkašice s Višnjika tako su u prvom redu porazile same sebe, ostavljajući Šibenčankama da u novonastaloj situaciji lakoćom dovrše posao.
Pored neuigranosti, karakteristične za sastave koji se nedovoljno poznaju, adaptacije na novi stil igre i na ligu koja je ove godine zahtjevnija nego prijašnjih pet sezona, čini se da će Zadrankama ponovno jedna od najvećih prepreka biti svladavanje psihološke barijere – dolazak do spoznaje da mogu daleko više od samo opčinjenosti snagom suparnica, ili – kada dođe vrijeme – važnošću utakmice. Čim prije usvoje takav stav, doći će do prvih bodova, ali i do željene forme. Prvu sljedeću priliku imat će ovog vikenda, kada im u goste dolazi stari poznanik Agram – ekipa više po mjeri nego što su kandidati za vrh novooformljene jedinstvene A-1 lige.