Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Želimo Zadar kao regionalni centar Dalmacije, jer on to zaslužuje

17.10.2011. 22:00
Želimo Zadar kao regionalni centar Dalmacije, jer on to zaslužuje


Neki od problema isti su kao i ’71; nezaposlenost, nemogućnost osnivanja obitelji i ostvarivanja stambenog pitanja ako nisi na pravoj strani, a pritom nije bitno je li ta strana lijeva ili desna jer sve na kraju dođe na isto. Baš zbog ovih razloga odlučili smo se za ovu opciju koja nam daje potpunu autonomiju, samostalnost i priliku da se čuje glas mladih, kazao je Ante Rubeša


U već dobro zahuktaloj predizbornoj kampanji svoj program je u Zadru predstavila i Akcija mladih. Pred prostorijama Mjesnog odbora Brodarica, čiji je predsjednik lokalni momak Ante Rubeša, koji je na prošlim lokalnim izborima pomeo konkurenciju, okupilo se 5, 6 mladih ljudi. Uz Rubešu su se poredali potpredsjednik zadarskog ogranka Antonio Baus, tajnik Hrvoje Medved i članovi Antonija Jukić, Tomislav Andrić i Ailvija Jurin.
U Zadar je ovom prilikom stigao i predsjednik Akcije mladih Mario Alemepijević, inače rođeni Zadranin koji živi u Rijeci. Rubeša je objasnio novinarima zašto su se on i njegovi kolege odlučili dati podršku „ovoj političkoj opciji”.
– Želimo da se naš glas čuje i da se naši prijedlozi realiziraju, a ne da samo ostanu mrtva slova na papiru. Akciju mladih ne smatramo nekom političkom frakcijom ili stranom, smatramo je pokretom mladih za bolje sutra, poštenom borbom za glas dobra i za glas prosperiteta. Ovom inicijativom želimo zaustaviti odljev mladih mozgova i mladom čovjeku pružiti nadu u bolje sutra, a to možemo samo ako ostvarimo bolje danas. Neki od problema isti su kao i ’71; nezaposlenost, nemogućnost osnivanja obitelji i ostvarivanja stambenog pitanja ako nisi na pravoj strani, a pritom nije bitno je li ta strana lijeva ili desna jer sve na kraju dođe na isto. Baš zbog ovih razloga odlučili smo se za ovu opciju koja nam daje potpunu autonomiju, samostalnost i priliku da se čuje glas mladih i da se nastavimo razvijati onako kako smo odgojeni, u poštenom hrvatskom duhu, kazao je Rubeša. Predstavio je program koji se sastoji od pet točaka, a one se tiču gospodarstva, socijalne politike, turizma, prometa te obrazovanja i znanosti. Dodao je još jednu „točki”, a to je regionalizacija.
– Predlažemo Zadar kao regionalni centar Dalmacije jer on to svojim kulturno-povijesnim naslijeđem i današnjim stanjem i važnošću apsolutno zaslužuje, istaknuo je Rubeša.
Alempijević je odgovorio na pitanje hoće li Akcija mladih predlagati Zadar kao regionalni centar Dalmacije i na predstavljanju stranačkog programa u Splitu.
– Pet točaka programa svima nam je zajedničko, a svaki ogranak odlučuje za što će se izvan tih pet točaka zalagati. Među nama nema represije ni nametanja mišljenja. Ja se, osobno, slažem da bi Zadar trebao biti centar regije Dalmacija, kazao je predsjednik stranke Mario Alempijević.