Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prvašići crtaju Meštrovića

17.10.2013. 22:00
Prvašići crtaju Meštrovića


U okviru programa izložbe Ivana Meštrovića, u Gradskoj loži u Zadru organizirane su i likovne radionice za učenike osnovnih i srednjih škola.
Danas je na rasporedu prva takva radionica u kojoj će sudjelovati učenici OŠ Zadarski otoci. Točno u podne na rasporedu je radionica za učenike prvog, a u 13.30 sati radionica za učenike petog razreda.
Rezultati ovog rada (crtani motivi) moći će se zabilježiti pola sata nakon početka radionice.
Podsjećamo da Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar poziva građane Zadra koji posjeduju bilo koji artefakt u vezi s Ivanom Meštrovićem (rad, pismo…) da dođu u Gradsku ložu u ponedjeljak 21. listopada od 10 do 14 sati na dogovor i stručno mišljenje koje će dati muzejska savjetnica Atelijera Meštrović i autorica izložbe Ljiljana Čerina.
Namjera Galerije umjetnina NMZ-a je napraviti jednodnevnu ili jednovečernju “Izložbu u izložbi” u Gradskoj loži u vrijeme trajanja izložbe Ivana Meštrovića, gdje bi bili izloženi radovi u vlasništvu građana Zadra. Vlasništvo je anonimno, ukoliko vlasnici drugačije ne odluče.
Zainteresirani neka se jave na mail [email protected] ili na telefon: 211-174.
Izložba Ivana Meštrovića “Zahvalimo njoj” je otvorena do 1. prosinca ove godine, a građani u okviru izložbe mogu vidjeti 21 skulptura u mramoru, drvu, gipsu i bronci, te 13 crteža i litografija.