Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Rijeka je favorit, ali…

17.10.2013. 22:00
Rijeka je favorit, ali…


Rijeka je apsolutni favorit i ni na kraj pameti nam nije “tući se” s njima za tu ulogu, međutim, ima tu jedno veliko ‘ali’. Zadar ima momčad koja se itekako može suprotstaviti Rijeci i to nam je i namjera – kazao je Neretljak


Ostao je još jedan dan do gostovanja Zadra na Kantridi. Momčad sa Stanova priprema se za dvoboj u kojem je uloga favorita debelo na strani Rijeke, međutim, to ni na koji način ne znači da Zadrani put Kvarnera putuju s izvješenom bijelom zastavom. U pravilu momčad Ferde Milina ove sezone igra bolje na gostovanjima nego na svojim Stanovima. To, a i posljednji dvoboji s Hajdukom i Dinamom daju za pravo Zadru da se nada pozitivnom rezultatu na Kantridi. Dvojac koji je upravo s Kantride u ovoj sezoni posuđen momčadi sa Stanova čine Mato Neretljak i Josip Tadić. Oni poprilično dobro poznaju momčad Matjaža Keka i sigurno su treneru Milinu sugerirali neke pojedinosti.
– Naravno da smo treneru Milinu otkrili neke detalje. Ali, nema u hrvatskom nogometu nekih posebnih nepoznanica, gotovo sve se zna – kazivao je uvijek dobro raspoloženi Neretljak.
– Rijeka je apsolutni favorit i ni na kraj pameti nam nije “tući se” s njima za tu ulogu, međutim, ima tu jedno veliko ‘ali’. Zadar ima momčad koja se itekako može suprotstaviti Rijeci i to nam je i namjera. Naše šanse na Kantridi nisu male i mi ih mislimo iskoristiti. Uostalom, zna se kako su završavali posljednji dvoboji Rijeke i Zadra na Kantridi. Tradicija neće dobiti utakmicu, ali nam može biti dodatni vjetar u leđa.
Dobro poznajete njihove igrače, od kuda prijeti najveća opasnost?
– Prijeti sa svih strana, međutim, jednog igrača ipak treba izdvojiti. To je Leon Benko koji je motor njihove momčadi. On zabija kada mu se ostavi i milimetar prostora i na njegovim golovima Rijeka živi. Naravno, osim njega tu je još niz vrlo kvalitetnih igrača pa bi nabrajanje imena bilo jednostavno suvišno, međutim, kao što sam rekao, ako budemo pravi, ako Zadra odigra momčadski kao u prethodnim susretima, iz Rijeke možemo donijeti pozitivan rezultat. Uostalom, kao sportaš drugačije nemam niti pravo razmišljati – u optimističnom tonu Neretljak je najavio utakmicu u Rijeci.