Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Spojeni Dani kruha i Dani jabuke

17.10.2013. 22:00
Spojeni Dani kruha i Dani jabuke


Odlučili smo sve povezati u jedno i to smo napravili tako da su učenici radili kolače od jabuka, a u školi smo i mijesili na satu, a potom pekli. Evo jedna tura je već sad gotova, kazala je učiteljica 1. b razreda Milena Maračić


Osnovna škola Petra Preradovića u Danima kruha sudjeluje već šest godina, a ove godine odlučila ih je povezati i s Danima jabuke. Kako bi se to drugačije moglo, nego s različitim varijacijama kolača od – jabuke!
Jučer ujutro učenici su tako imali prilike isprobati različite slatke varijante koje su sa svojim roditeljima ispekli u kućnoj radinosti, ali peklo se i u školi, i to krušna slova.
– Odlučili smo sve povezati u jedno i to smo napravili tako da su učenici radili kolače od jabuka, a u školi smo i mijesili na satu, a potom pekli. Evo jedna tura je već sad gotova, kazala je učiteljica 1. b razreda Milena Maračić, čije su učenice Chiara, Maruška, Francesca i Marcela u školskoj kuhinji spremno isprobavale svoje prve uratke. Pogađalo se i slova, ali i davale ocjene donesenim kolačima. Najviše im se svidio kolač njihove kolegice Veronike Aunedi, a kako su učenici sa sobom tog dana donijeli i recepte napravljenih delicija, potrudili smo se i za čitatelje Zadarskog lista doznali recepturu ove najuspješnije kombinacije.
Na glavnom stolu osim štrudli, savijača i pita mogli su se pročitati i recepti rasprostrti na improviziranoj ‘tiramoli’, a nije nedostajalo ni dekorativnih figurica, ali i likovnih radova.