Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sutra putuju u Vukovar s darovima za potrebite

17.10.2013. 22:00
Sutra putuju u Vukovar s darovima za potrebite


Na put krećemo u subotu ujutro. Prvo Đakovo pa potom Osijek, a u nedjelju Vukovar gdje nosimo i darove potrebitima, kaže Bruna Supičić


Udruga umirovljenika Puntamika, koja svake godine organizira za svoje članove po dva izleta, ovaj će se vikend uputiti u Slavoniju. Njih pedesetak kreću u subotu ujutro na dvodnevni izlet za koji se može reći kako je spoj ugodnog i korisnog jer će ga iskoristiti za humanitarnu akciju darivanja potrebitih Vukovaraca.
– Ljudi su tražili Vukovar, a početkom godine posjetili smo Knin i Plitvice gdje smo obišli spomenik prvom poginulom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću. Odlučili smo kako u Vukovar nećemo ići praznih ruku pa smo ovih dana prikupili odjeću, obuću, razne dječje stvari, igračke, ali i hranu, one osnovne namirnice. Ima tu i pokrivača, deka, posteljine, ali i nešto novca koji su većim dijelom donirali naši neizostavni humanitarci, vlasnici restorana Niko, Šime i Mijo – ispričala nam je Bruna Supičić, članica puntamiške Udruge umirovljenika napominjući kako u Vukovar nose i veliki cvjetni aranžman koji u nedjelju planiraju ostaviti kod spomenika na vukovarskom groblju. Planirali su, također i odlazak na misu u crkvu sv. Filipa i Jakova, a pripremili su i novac za misu posvećenu svim poginulim braniteljima te svim živim i mrtvim umirovljenicima.