Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Butić: Pokazat ćemo da je ovo novi Zadar

17.10.2016. 22:00
Butić: Pokazat ćemo da je ovo novi Zadar


Hrvace – Zadar, drugi put. Nakon što je dvoboj 10. kola Treće HNL, koji je bio na rasporedu prošle subote, odgođen zbog poplavljenog terena u Hrvacama, Zadrani će prvu pobjedu na gostovanju tražiti danas u 15.30 sati. U Hrvacama, dakako.
– Odlučeno je da se utakmica igra i moramo se prilagoditi trenutačnom stanju. Ciljevi za dvoboj s Hrvacama ostaju isti kao što su bili i prošli tjedan. Primarno je ne izgubiti, ali ukaže li nam se prilika za pobjedu sigurno je nećemo propustiti – kaže Josip Butić, trener Zadra. Premda učinak s prethodna četiri gostovanja, na kojima je osvojen samo bod (OSK 2:2), ne ostavlja puno optimizma, Butićeva razmišljanja obojana su pozitivnim tonovima.
– Ovaj Zadar nije onaj od prije nekoliko kola i to smo dokazali protiv Primorca iz Stobreča. Ekipirali smo se i sada i s gostovanja moramo donositi bodove. Idemo se “potući” u Hrvace, znamo koliko bi nam značila eventualna pobjeda i sve ćemo učiniti da je ostvarimo.
Subota, ili utorak, zadarska računica je ista jer pobjeda znači približavanje vodećima. S druge strane, poraz značajno komplicira situaciju budući da su “plavi” trenutačno samo četiri boda udaljeni od najugroženijih Zmaja iz Makarske i Orkana.
– Računali da ćemo s Hrvacama igrati na kraju jesenskog dijela, ali vjerujem da to što igramo samo tri dana nakon odgode neće imati negativan utjecaj na nas. Hrabro i bez srljanja i vjerujem da će rezultat biti pozitivan – podvukao je Josip Butić.
A deseto kolo, koje će zaključiti Hrvace i Zadar, donijelo je neočekivani poraz druge momčadi Hajduka od Neretve. No, Splićani su i dalje vodeći, a značajno je napredovao i biogradski Primorac koji je u pet kola osvojio 13 bodova. Kako bilo, Hrvace nisu Zadranima biti ili ne biti, ali nitko ne dvoji da je riječ o vrlo bitnoj utakmicu koja može puno toga odrediti za nastavak sezone. U kojem smjeru vidjet će se kad utakmica završi.
Vjerojatni sastav: Gluić, Jurjević, Viduka, Šimurina, Pedišić, Čulina, Tokić, Župan, Smokrović, Blažević, Terkeš.