Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Grozdana Perić na čelu Odbora za financije

17.10.2016. 22:00
Grozdana Perić na čelu Odbora za financije


HDZ-ova saborska zastupnica iz Zadra Grozdana Perić, jučer je imenovana za predsjednicu saborskog Odbora za financije i državni proračun.
Kao dugogodišnja pročelnica za financije u Gradu Zadru Perić je dobro upoznata s ovim područjima, a u njenu stručnost uvjereni su i ostali u Saboru, proizlazi iz činjenice da je protiv njenog imenovanja na čelo ovog odbora bio samo zastupnik Živog zida Ivan Pernar.
– Imenovanje za čelnu osobu Odbora za financije i državni proračun kruna je priznanja za sve ono što sam dosad radila i ujedno velik profesionalni iskorak. No, ovo mi je i velika čast, prije svega izazov kojemu ću se maksimalno posvetiti koristeći i dosadašnje iskustvo u gradskom Upravnom odjelu za financije – rekla je jučer Grozdana Perić za naš list.
Kao prva osoba Odbora za financije Perić će voditi računa o više područja koja su obuhvaćena radom ovog odbora, prije svega o sustavu financiranja javnih potreba u Hrvatskoj, državnom proračunu, izvješću Državnog ureda za reviziju, poreznom sustavu, financijskim odnosima s inozemstvom, deviznom i carinskom sustavu, kreditnom i bankarskom sustavu, pa čak i kreditnim odnosima s inozemstvom.
Ovu je dužnost dosad obnašao njen stranački kolega, saborski zastupnik Goran Marić.