Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

S roditeljima ispekli krušne proizvode te se zajedno častili u Dječjem vrtiću

17.10.2016. 22:00
S roditeljima ispekli krušne proizvode te se zajedno častili u Dječjem vrtiću


U Dječjem vrtiću Zlatna luka Sukošan, područnom vrtiću Debeljak, izložbom krušnih proizvoda i jesenskih plodova te blagoslovom obilježen je Dan zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha.
– Djeci smo nastojali pokazati cijeli postupak nastanka kruha. Od zrna do pogače ili od zrna pšenica, preko pekarskih ruku do našeg stola. Napravili smo usporedbu Isusovog i našeg kruha i zaključili kako moramo biti poput kruha koji se lomi, rekla je odgojiteljica Danijela Katuša, voditeljica vrtića u Debeljaku.
Ovoj se manifestaciji daleko najviše vesele djeca, koja upravo za ovakve prigode sa svojim roditeljima uživaju u pripravljanju i pečenju kruha, peciva, i naravno, slatkih kolača.
– Pripremajući kruh i krušne proizvode vodimo računa o modernom vremenu u kojemu živimo, ali istovremeno ne zaboravljamo na starinske, autohtone recepture, zanate i alate, koje su nam u naslijeđe ostavili naši preci, jedna je od poruka ove manifestacije, govori Danijela.
Svega je bilo u izobilju, a mašte i kreativnosti nije manjkalo. Našlo se tako različitih vrsta kruha, peciva raznih oblika, maštovitih i ukusnih kolača, palačinki, fritula, ali i voća. I to onih ukusnih, sezonskih jabuka, mandarina, šipaka…
– Zajedno sa svojim roditeljima djeca su se potrudili donijeti poneki prigodni krušni proizvod i jesenski plod zemlje, naglasila je Danijela koja je ovo događanje pripremila zajedno s kolegicama, tetama odgojiteljicama Isabellee Kopp Smolić i Lucom Marić.
Bogatstvo hrane na velikom stolu blagoslovio je velečasni don Domagoj Kelava, župnik Sukošana i Debeljaka.
– Kruh je izvor životne i duhovne snage. Svaki dan, dok blagujemo kruh, pozvani smo zahvaliti Bogu za dar kruha i biti osjetljivi za one koji ga nemaju, poručio je don Domagoj.
Potom su svi zajedno uživali u zajedničkom druženju i blagovanju ukusnih delicija.