Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U deset godina Sunca sagrađeno devet vrtića (FOTOGALERIJA)

17.10.2016. 22:00
U deset godina Sunca sagrađeno devet vrtića (FOTOGALERIJA)


Zadarska predškolska ustanova Dječji vrtić Sunce jučer je u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar prigodnim programom obilježila deset godina postojanja. Rođendansko slavlje su uveličali simpatični nastupi dječice iz područnih objekata Jazine i Vladimir Nazor, a među uzvanicima su bili odgojitelji iz vrtića, predstavnici Grada, Županije i ostalih javnih ustanova. Na početku ih je sve pozdravila ravnateljica Ana Dunatov koja je na čelu ove ustanove od njenog osnutka.
– Neposredno nakon osnivanja Grad je izgradio prvi naš objekt, DV Smiljevac, a 2012. već deveti po redu DV Kožino. Pohađa ih ukupno 700 djece. U želji da pratimo visoke standarde, svi su objekti renovirani, uloženo je barem 4 milijuna kuna u opremu i građevinske radove da djeca budu sigurna, da nam bude toplo, da imaju sve potrebne materijale za igru, učenje i istraživanje. Grad od samog početka neumorno slijedi Deklaraciju o pravima djeteta i njezinu poruku da čovječanstvo duguje djetetu sve najbolje što može dati, istaknula je ravnateljica.
Dokaz kvalitete se, dodala je Dunatov, brojni projekti vrtića koji su prikazani na državnoj smotri.
– Neki od tih projekata su “Djeca imaju pravo na mir i tišinu”, “Dan Grada Zadra i sv. Krševana”, “Čarobni svijet vode”, “Razumijem različitost i ona nas obogaćuje” te mnogi drugi. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nas je ovlastilo da budemo vježbaonica za studente Sveučilišta u Zadru. Zahvaljujem svim našim djelatnicima koji su trudom, radom, a nadasve ljubavlju, postigli da je DV Sunce renomirana ustanova u gradu, županiji, ali i diljem Hrvatske, rekla je Dunatov.
Na kraju su djeca otplesala zadarski tanac, posjetitelji su razgledali izložbu radova djece postavljenu u foajeu Kazališta, a ravnateljica Dunatov je izrezala rođendansku tortu.