Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Nova kuglana, pobjeda, poraz Kandita, povratak na vrh

Autor: Viktor Bogut

17.11.2008. 23:00
Nova kuglana, pobjeda, poraz Kandita, povratak na vrh


Pravi izazovi tek slijede. Iako su Zadrani ponovo prvi, rukavicu izazova bacili su i Kandit i Konikom, ali i Novska, a borbe za visoki plasman se neće odreći niti Grmoščica i Adrianeon. Uz to, u iduću subotu kreće i ovosezonska Euroliga
Sve je bilo za pohvalu u subotu popodne, kada su kuglači Zadra ponovo odigrali prvenstveni dvoboj u svojoj kuglani nakon gotovo 20 mjeseci i time ponovo postali momčad koja svoje domaće utakmice igra u svom gradu. Teško je reći radi li se o povijesnom trenutku, pošto su Mocire ipak samo adaptirane, ali sigurno da s početkom korištenja nove adaptirane kuglane počinje nova epoha u Kuglačkom klubu Zadar.
Osim činjenice da su napokon dobili dom, Zadrani su u subotu ostvarili važnu pobjedu. Svladali su Bjelovar i time se nakon mjesec dana vratili na vodeće mjesto prvenstvene ljestvice, pošto je Kandit Premijer poražen u Zagrebu od Grmoščice. Osječani su do prije dva kola imali izvanrednu situaciju. Ostvarili su šest uzastopnih pobjeda u uvodnih šest kola prvenstva, s time da su svladali i Zadar u Splitu (tada domaćem terenu). Prvi pratitelji su im bili Zadar i gradski rival Konikom Osijek. No, bilo je za pretpostaviti da će Kandit prije ili kasnije kiksati. I to se dogodilo.
Prvo su u prošlom kolu na svom terenu neočekivano poraženi od neugodne Novske, da bi u ovu subotu očekivano izgubili u Zagrebu, tako da su omogućili Zadru, ali i Konikomu da ih prestignu. Trenutačno je na vrhu ljestvice poprilična gužva. Zadrani formalno vode, pošto imaju najbolju razliku u setovima. No, s istim omjerom (6:2) tu se nalaze i dva spomenuta osječka kluba (Konikom Osijek i Kandit Premijer), a samo bod manje ima Novska, za koju se ne može reći da je iznenađenje prvenstva, pošto igrači Novske već nekoliko sezona zaredom svima stvaraju neugodnosti (u to su se uvjerili i Zadrani). No, u ovom trenutku važne su dvije stvari. Prva je svakoko “lomljenje” zaostatka nad Kanditom.
Sigurno se sada, nakon što Osječani više nemaju prednost, lakše diše. Vrlo važno, možda i važnije, je to da su se Zadrani potpuno vratili u formu. Posebno se to odnosi na Damira Fučkara, kojemu je (nedavno završena) prvenstvena pauza, izgleda, odlično došla. Fučkar je posljednje dvije utakmice odigrao fantastično, a u subotu je oborio rekord Mocira. Pravi izazovi tek slijede. Iako su Zadrani ponovno prvi, rukavicu izazova bacili su i Kandit i Konikom, ali i Novska, a borbe za visoki plasman se neće odreći niti Grmoščica i Adrianeon. Uz to, u iduću subotu kreće i ovosezonska Euroliga, a Zadar će u 13 sati u prvoj utakmici prvog kola dočekati izrazito neugodni sastav Beograda. Stoga, kuglačka uzbuđenja se nastavljaju.


 TERCET ZADRANA NA ČELU


Uzbuđenja ima i u izboru za igrača lige. No, tu Zadrani nemaju konkurenta pa sami vode “mrtvu utrku”. I dalje vodi Branislav Bogdanović, koji do sada u prosjeku baca 638,33 drva. Drugi je i Primož Pintarič s 636,33, a tercet Zadrana završava s Damirom Fučkarom, koji je nakon odličnog subotnjeg nastupa došao do trećeg mjesta sa 630,70 drva u prosjeku. Četvrti je igrač Kandit Premijera Matko Bulka koji obično baca oko 623,19 drva, a na petom mjestu je ponovno Zadranin Luka Ukalović sa 622,73 drva. Spomenimo da šesto mjesto drži bivši igrač Zadra Stanko Čota (630).