Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zbog dilanja droge u zatvoru cijela obitelj

Autor: Minja Gugić

17.11.2008. 23:00
Zbog dilanja droge u zatvoru cijela obitelj


Riječ je o Tomislavu Antoviću te njegovim sinovima Carlosu i Aldu koje je jučer pritvorio istražni sudac USKOK-a zbog dilanja kokaina, heroina i “trave”. Majka, Meri Petani dugogodišnja ovisnica u zatvoru je od veljače ove godine gdje “guli” petogodišnju zatvorsku kaznu zbog droge
Zbog najtežeg kaznenog djela iz domene zlouporabe opojne droge – udruživanja radi preprodaje, danas su nakon saslušanja pred istražnim sucem USKOK-a u Splitu, na mjesec dana pritvoreni otac i njegova dva sina, a riječ je o Tomislavu Antoviću (46) te Carlosu (23) i Aldu (19) iz Zadra.
Naime, zadarski su policajci kriminalističkom obradom utvrdili da se trojac od lipnja do studenoga ove godine uredno bavio obiteljskim biznisom te je ovisnicima na zadarskom području, “dilao” kokain, marihuanu, ali i heroin.
Obitelj dobro poznata policiji
Nakon prijave i uhićenja, policija je obavila i premetačinu njihovog stana gdje je još pronađen i novac najvjerojatnije zarađen od “dilanja”, pištolj, meci i više mobitela.
Obitelj Antović od ranije je dobro poznata zadarskoj policiji, ali i pravosuđu jer je otac, Tomislav Antović prijavljivan i osuđivan zbog preprodaje heroina, ali i pokušaja ubojstva. Mlađi sin Aldo u veljači ove godine zajedno s majkom Meri Petani, na Županijskom sudu u Zadru proglašen je krivim za posjed i preprodaju heroina i kokaina na zadarskom narkotržištu, a s obzorom na to da je tada bio mlađi punoljetnik upućen je u Odgojni zavod u Turopolju gdje je trebao provesti najmanje šest mjeseci, a najviše tri godine.
Majka je zbog više kaznenih djela vezanih uz preprodaju droge, osuđena na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina i na izdržavanju je kazne.
Oni su “pali” krajem kolovoza prošle godine oko 21 sat nakon što je policija u redovitoj kontroli prometa kod njih pronašla heroin u automobilu. Vrećica s oko 8,7 grama heroina pronađena je na podu automobila, dok su se majka, koja je bila za volanom, njezina četverogodišnja kćer i sin vozili iz pravca Crnog prema Zadru.
Braneći se tada pred istražnim sucem, Aldo Antović je rekao kako su se on i majka vozili kako bi uspavali njegovu četverogodišnju sestru, dok je Meri Petani u svojoj obrani, naglasila kako je droga bila isključivo za njezinu osobnu upotrebu.
Majka u zatvoru od veljače
Meri je javnosti postala poznata krajem lipnja prošle godine, kada je nakon dolaska policije koja je stigla u pretres stana koji koriste njezini sinovi Carlos (22) i Aldo (19) u zahodsku školjku pokušala baciti plastičnu vrećicu sa šest grama kokaina i 4,7 grama heroina. Pri pretrazi u stanu je pronađeno još 92,5 grama marihuane i pištolj marke “CZ”.
Uz kaznenu prijavu zbog preprodaje droge majka i mlađi sin Aldo privedeni su i potom pušteni. Stariji sin Carlos tada je zaradio prekršajnu prijavu iz Zakona o oružju.
Pri izricanju presude majci i sinu, kao olakotnu okolnost Sudsko je vijeće cijenilo činjenicu da je Petanijeva dugogodišnja ovisnica, a otegotna okolnost svakako je bila činjenica što je u vrijeme uhićenja sa sobom “kao izgovor za policiju” vozila svoju četverogodišnju kćer.
Otac bio prijatelj Senka Peraka
Najzanimljiviji “lik cijele priče” je zasigurno otac koji je nakon uhićenja njegove bivše supruge i sina, dao veliki intervju jednim dnevnim novinama u kojem je rekao kako je zbog preprodaje heriona u hrvatskim zatvorima odslužio desetak godina, ali da s heroinom “nema posla” jedanaest godina i da mu sada zbog njegove prošlosti i supruge ovisnice policija prijeti preko djece.
– Žele neke stvari, pa mi prijete da će ih zatvoriti i da su najveći zadarski narkodileri, što vidim da i rade. Živcira ih što sam čvrst i što ne popuštam. Bavio sam se heroinom i bio sam prijatelj pokojnog Senka Peraka i ne bježim od odgovornosti, ali moja djeca nisu dileri. Njima se gadi heroin. Moja supruga je ovisnica i ne mogu vjerovati da nije rekla istražnom sucu da je to njezina droga i da Aldo nema s tim veze. On šuti jer je, kao ja, čvrst. Naša su djeca odrasla u tom okruženju, ali nisu dileri. I ja sam bio ovisnik, ali sam se “skinuo”. Supruga koja je prebačena u zagrebačku zatvorsku bolnicu na liječenje, u to je uvukla djecu, naše sinove Alda i dvije godine starijeg Carlosa. Prije smo živjeli svi zajedno ali kada sam joj ja, dok sam bio u Lepoglavi, rekao da se neću više baviti “dopom” razdvojili smo se. Iako je teško vjerovati, prije smo bili sretna obitelj – ispričao je tada ogorčeno novinarima, Tomislav Antović.