Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Bjeliš: Želimo u Drugu ligu, ali ne po svaku cijenu

17.11.2010. 23:00
Bjeliš: Želimo u Drugu ligu, ali ne po svaku cijenu


Primaran nam je rad s našim mlađim kategorijama i njihov napredak – kaže Bjeliš


Ostvarili smo dobre rezultate, imamo i dobar raspored te s optimizmom gledamo na ovu sezonu. Dvije pobjede iz tri susreta dokaz su kvalitetnog rada u Klubu i temelj za ostvarenje naših ambicija. Međutim, ne smijemo nigdje srljati. Ispred nas je još mnogo utakmica za odigrati, a nepotrebno potenciranje Druge lige može biti samo kontraproduktivno. Ne zaboravimo da imamo izuzetno mlad sastav kojem u ovom trenutku ne treba teret imperativa – ističe Stipe Bjeliš, predsjednik Rukometnog kluba Arbanasi, trenutačno petoplasirane momčadi Treće lige – jug koja ove sezone cilja na viši rang. No ne i pod svaku cijenu, kaže Bjeliš.
– Druga liga je svakako jedan od naših ciljeva, no pritom moramo uzeti u obzir način na koji bi ona bila izborena. Stalno ističemo kako nam je primaran rad s našim mlađim kategorijama i njihov napredak, stoga nam viši rang, sam po sebi, ne znači previše ako neće biti ostvaren s vlastitim snagama – igračima iz našeg pogona. Mogli smo pokušati s nekoliko kvalitetnih pojačanja sa strane, ali takav put dugoročno ne vodi nikamo.
Kad spominjemo put, Arbanaški je pred početak sezone bio dosta trnovit. U Prvenstvo ste ušli uvelike opterećeni financijama. Je li se situacija u međuvremenu promijenila?
– Ove smo godine Treću ligu započeli s, blago rečeno, skromnim sredstvima, ali nismo posustali, i to je najvažnije. Sada je situacija malo bolja, no i dalje daleko od idealne. Svjesni smo teških vremena u kojima s nalazimo i da je teško do sponzora, a sredstva koja dobivamo od Grada Zadra brzo potrošimo na naše brojne selekcije. Ipak, na igranje Treće lige odlučili smo se u prvom redu zbog naših igrača i od tog nauma nećemo odustati. Isto će biti i sutra ako uđemo u Drugu ligu. Smatram da pojedini klubovi izlike za odustajanje prečesto traže u financijama. Ako je sve drugo posloženo kako treba, naći će se rješenje i za taj problem.
Ovaj vikend putujete u Split gdje vas dočekuje Kman Kocunar, sastav koji je tek u prošlom kolu osvojio prvi bod. Predstavlja li subotnje gostovanje izglednu priliku za stepenicu više na ljestvici?
– U taj susret ulazimo s realnim šansama za pobjedu, no ne bih se želio upuštati u preuranjene prognoze. Trebamo biti oprezni. Upravo je prošlo kolo dokaz da su iznenađenja moguća. Kman je uzeo bod u Vrgorcu, a Korčula savladala Knin koji slovi za jednog od favorita.


 OPET (SAMO) PREDSJEDNIK




U prošlotjednoj pobjedi nad Metkovićem u Arbanasima su predstavili novo pojačanje, vratara Franju Imbrišića. Znači li njegovo kvalitetno izdanje da će Bjeliševa funkcija od sada biti samo predsjednička, a da vratarski dres ponovno ide u mirovinu.
– Imbrišić i Krstić su se pokazali dobrim rješenjima te u ovom trenutku nema potrebe da stajem na gol. Ionako sam prezauzet poslovnim i funkcijama u Klubu. No bude li potrebno, neće mi biti teško opet se aktivirati.