Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Buovac: Prvenstvo želimo završiti bez poraza

17.11.2010. 23:00
Buovac: Prvenstvo želimo završiti bez poraza


Ovakav rezultat ne smatram iznenađenjem, posebno jer uoči sezone nismo krili ambicije o ulasku u Prvu HRL – kaže Buovac


Rečeno – učinjeno! Barem u dosadašnjem dijelu Prvenstva. Furioznim ritmom rukometaši Biograda protutnjali su kroz prvih šest kola Druge hrvatske lige – jug te pokazali da ambiciozne najave o plasmanu u viši rang ove sezone neće biti tek slovo na papiru. Maksimalan učinak momčadi iz kraljevskog grada osigurao je prvo mjesto na ljestvici, a o uvjerljivim izdanjima Biograđana svjedoči i podatak da su četiri od šest pobjeda izborili na gostovanjima. Među najzaslužnijim za ovakav plasman svakako je Ivan Buovac, lijevi vanjski koji se nakon četiri sezone provedene u Zadru odlučio vratiti u matični klub.
– Ovakav rezultat ne smatram iznenađenjem, posebno jer uoči sezone nismo krili ambicije o ulasku u Prvu HRL. Za sada nam ide odlično i nadam se da ćemo uspjeti ostvariti plan zacrtan na samom početku, a taj je da Prvenstvo okončamo bez poraza. Svjesni smo da to neće biti lako, jer Biograd nije jedini kvalitetan sastav u Drugoj ligi, no trenutačno smo na dobrom putu – ističe Buovac dodajući kako je “Biograd ove sezone odlično posložena momčad i sastav s karakterom”. Nažalost, spomenuti će sastav (barem) u sljedećem kolu biti lišen njegovih usluga. Buovac je u prošlotjednom susretu sa Solinom obnovio ozljedu lista lijeve noge te je suočen sa šest tjedana mirovanja.
– Preporuka liječnika je da pauziram šest tjedana. Nadam se da neću baš toliko izbivati s terena, ali sigurno je da me ovu subotu neće biti u momčadi – požalio se jedan od nositelja igre Biograda. Sastav Tomislava Šarića u sedmom kolu dočekuje Krilnik, također stanovnika gornjeg doma ljestvice.
– Krilnik je vrlo dobra momčad, ali Biograd je nedvojbeno favorit u ovoj utakmici – igrao ja ili ne. Smatram da će Markić, Duvnjak, Bojmić i ostali igrači dobro odraditi posao i učvrstiti nas na prvom mjestu – dodaje Buovac kojeg smo upitali i kave su šanse da Opuzen u istom kolu uzme bodove Metkoviću, te na taj način još više otvori put Biograđanima.
– To bi bilo odlično. Oni se ionako ne vole (smijeh), a Opuzen je poznat kao jedan od užarenijih terena. U neretvanskom derbiju navijat ćemo za Opuzen.


 ZADAR MOŽE BOLJE




Buovac se osvrnuo i na ovosezonske nastupe svog bivšeg kluba:
– Vjerujem da će Zadar izboriti ostanak u Prvoj HRL. Imaju vrlo dobar sastav, jedino… Čudi me što do sada nisu ostvarili bolje rezultate. Upravo iz razloga što imaju vrlo dobru momčad u kojoj je sjajan pivot Domagoj Surać. Zadar može bolje i nadam se da će to pokazati.


 NJEMAČKA I DALJE “IGRA”


Pred početak sezone Buovac je bio na probi u tri njemačka drugoligaška kluba, međutim, radna dozvola ispriječila se realizaciji transfera. Ta bi zapreka, kaže 25-godišnjak, uskoro mogla biti otklonjena.
– Menadžer mi je javio da je izgledno da kroz tjedan, dva dobijem dozvolu. U tom slučaju Njemačka je i dalje u igri. U protivnom, jedina preostala opcija je Biograd. Ostanem li, želim sa svojim klubom izboriti viši rang.